Top hledané
Výsledky (0)
Snové Vánoce

Dejte si svařák v iglú! Vánoční trh na pražském Manifesto marketu se opravdu povedl!

Karolína Lišková
21. listopadu 2019
+ Přidat na Seznam.cz
2 minuty

Pražané si už zvykli na netradiční market na Florenci. V létě se ale Manifesto market otevřel i na Smíchově, a protože tam může být jenom do Nového roku, tak se organizátoři skutečně posnažili, aby letošní vánoční trh byl dokonalý. A povedlo se. Atmosféra je tam nádherná, zimu zahání všudypřítomné tepelné houby a také několik iglú. Na zahájení se podívejte na video.

Iglú je zábava.
Rozsvěcování ministromečků.
Manifesto na Smíchově končí.

Iglú, svařák či horký koktejl v hrnku a výzdoba plná šarmu. Manifesto Market na Smíchově i Florenci odstartoval odpočet dnů do Vánoc. Oba markety prošly proměnou, aby poskytly pohodlí za každého počasí - kapacita krytého sezení se navýšila pod plátěnými střechami, teplo se line od ohřívačů a dají se rezervovat průsvitná iglú se sezením.

Vánočně se oba markety rozsvítily ve středu 20. listopadu za doprovodu hudební lahůdky v podání Juwany Jenkins. Nechybí vánoční stromky z Vysočiny, šňůry světýlek a vůně tradičních, leč neotřelých jídel a nápojů. Na Smíchově se tamější iglú ocitají v obklopení symbolických gigantických dárkových boxů s červenými pentlemi.

Otevřít v galerii (3)
Iglú si lze zarezervovat.
Iglú si lze zarezervovat. Zdroj: Manifesto
Prodej bytu 2+kk - Praha 7, 47m2
Prodej bytu 2+kk - Praha 7, 47m2, Praha 7

Poslední šance

Smíchovský Manifesto byl postaven na dobu určitou, proto ho 1. ledna můžete navštívit naposledy. Poté bude tento pop-up market, o jehož architektonických kvalitách obsáhle publikoval světově nejuznávanější portál Dezeen, hledat nové místo.

„Chceme ale zůstat na Praze 5, líbí se nám zde,“

usmívá se zakladatel Manifesta Martin Barry, který je na svůj projekt náležitě pyšný, protože jeho hlavní myšlenka - setkávání přátel, byla naplněna.

Otevřít v galerii (3)
Vánoční Manifesto na Florenci zažívá už druhou zimu.
Vánoční Manifesto na Florenci zažívá už druhou zimu. Zdroj: Manifesto

Rozsvěcení stromku

Na Smíchově rozsvěcování stromku pojali osobitě. Namísto obřího stromu se organizátoři rozhodli, že potěší návštěvníky sladkou odměnou. Nazdobili cupcaky do zelena, že připomínaly stromečky, píchli do nich prskavku a olala - rozsvítilo se hned několik vánočních pidistromečků, které pak všichni slupli jako malinu.

Novinky

Vyhřívané kupole neboli iglú je možné sdílet s dalšími hosty nebo si je také můžete zarezervovat pro svou skupinu prostřednictvím portálu GoOut. Některá jsou dokonce se zvýšeným pohodlím a lahví šampaňského. Venku jsou k dispozici deky.

Jednou týdně se zde koná koncert s živou hudbou a DJs. Můžeme se těšit také na zimní kino s projekcí vánočního hitu Láska nebeská.

Mezi lákadly najdeme i některé nové podniky, jako restaurace Le Petit Bouillon francouzského šéfkuchaře Alexise Manacha. Indické Nebu se rádo pouští do překvapivě lahodných fúzí se středozemními kuchyněmi a nic nepřipomíná asijský streetfood tolik, jako kouř a pára stoupající při přípravě yakitori - japonských masových špízů od Chu Yakitori.

Slavný Pho Bar nabídne i klasické pho a trhané maso od Dirty Dog Barbeque. PokeHouse změní své menu i název na ChrroHaus a bude připravovat churros a horkou čokoládu.

Určitě je nač se těšit, ale nezapomeňte, že státní svátky jsou posvátné - zavřeno je od 23.12.-25.12. Poté je otevřeno až do 1.1.2020.

Otevřít v galerii (3)
Zdroj: Manifesto
Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze