Top hledané
Výsledky (0)
Ve znamení pestrosti !

Zoltán Tóth na MBPFW: Milujete zelenou a bílou? Zbystřete!

Nela Štefanová
08. září 2020
+ Přidat na Seznam.cz
3 minuty

Další přehlídka na letošním Mercedes-Benz Prague Fashion Weeku patřila mladému návrháři Zoltánu Tóthovi ze Slovenska. Pojdťe se s námi společně podívat. jak jeho show probíhala, kdo ze slavných si ji nenechal ujít a co si o jeho nové kolekci myslí naše Móda proti proudu! 

Vyberte si a srovnejte názory proti proudu:
Klikněte zde
Nela Štefanová
módní redaktorka
Klikněte zde
Anděla Vostrá
druhý názor
Móda proti proudu

Názor PROTI PROUDU: Nela Štefanová

Vzhůru do nekonečna a ještě dál

Návrhář se slovenskými kořeny Zoltán Tóth představil světu svou kolekci SS21 v pořádně velkém stylu. Jeho modely za doprovodu světelných efektů a dramatické hudby působily velmi energickým a mladistvým dojmem. Nejen loni, ale i letos na sebe svou přehlídkou dokázal strhnout pozornost. Otázkou však zůstává, jestli v dobrém slova smyslu...

Zoltán rozhodně nepatří mezi návrháře, kteří by se báli kombinace barev. Naopak. Jeho nová kolekce je velmi pestrá a dominuje v ní především výrazná zelená. Ale protože já sama moc pestré oblečení nenosím a vždy sázím na jistotu, oblíbila jsem si tento černý, minimalistický model, který doplňuje černý pásek kolem pasu. Právě ten podle mě dodává celému outfitu jemnost a zvýrazňuje ženské křivky. Černá hold nikdy nevyjde z módy a Zoltánovi tohle vyšlo na jedničku! 

Prodej luxusního mezonetu 3+kk se střešní
Prodej luxusního mezonetu 3+kk se střešní, Praha 5
Otevřít v galerii (5)
Žena v černém outfitu od Zoltána Tótha
Žena v černém outfitu od Zoltána Tótha Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week
Černý kabát

Zelený nevkus nezachráníš

Co ale podle mě působí stylem „Kočička a pejsek vařili dort,“ je bílá over-size halenka, růžová sukně a zelené botky do robotky. Hm, tohle ne. I když jsou modely z lehkého materiálu a určitě se v nich žena může cítít dobře, tuhle kombinaci bych si na sebe neoblékla, a to jsem už mnohokrát šlápla vedle. Stejně tak se mi nelíbí ani nové ,,vytunění"  ikonických džín značky Levis. Tenhle zvonáčovo-kalhotovo polosukňový předěl (pokud to tak mohu nazvat) opět doplněný růžovým svrškem a zelenými botami působí nevkusně. Navíc na tenhle outfit podle mě prostě musíte mít postavu. Nebo odvahu? 

Otevřít v galerii (5)
Žena v růžovo-bílém outfitu od Zoltána Tótha
Žena v růžovo-bílém outfitu od Zoltána Tótha Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week
Otevřít v galerii (5)
Žena s růžovým topem a kalhotami od Zoltána Tótha
Žena s růžovým topem a kalhotami od Zoltána Tótha Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Neurazí, ani nenadchne...

Bílá je barva čistoty, elegance a rafinovanosti. Nejsem si však úplně jistá, co si myslet o bílých modelech v Zoltánově kolekci. I když celek celé kolekce působil velmi vzdušně, nadčasově a místy až futuristicky, pokud bych si měla vybrat jednotlivé kusy, třeba tuhle halenku, přemýšlela bych asi hodně dlouho. 

Otevřít v galerii (5)
Žena v bílém outfitu od Zoltána Tótha
Žena v bílém outfitu od Zoltána Tótha Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week
Nela Štefanová

Názor PROTI PROUDU: Anděla Vostrá

Levisky mají zůstat leviskami a Tóth Tóthem a basta!

Fešák Zoltán Tóth je sice šikovný, ale má své limity. Asi jako každý. Letos navázal na rok 2017, kdy spolupracoval s ikonickou značkou Levi’s. Je to ale jako když Zdeněk Troška točí další díly Kameňáku. První díl byl oukej, ale ten další už prostě ne. A tady je to stejné. Proč míchat jablka s hruškama, když samostatně je to ovoce prostě lepší, šťavnatější, a hlavně stále originální?

Moc mě mrzí, že to musím říct, ale tohle spojení se mi zdá tak nešťastné. Byť Zoltán tvrdí, že mu koronavirová krize pomohla, donutila ho zpomalit, a tudíž se i více zamyslet nad svou tvorbou, já bych řekla, že prostě v presu tenhle kluk tvoří mnohem lépe. Když je člověk pod tlakem, tak prostě zabere na 150 procent a výsledek bývá ohromující, ať už dělá dotyčný cokoliv. 

Těhotná vodnice

Zelená sluší málokomu, myslím, že zelené mají právo být jen stromy a tráva. A tahle starozelená se už doufám do módy nikdy nevrátí. Když ji vidím, vybavím si svou babičku, jak stála frontu na banány. Navíc kvůli střihu mi připadá, že je těhotná i ta vychrtlá modelka. To se pak snažím představit sebe po řádné večeři. Pochybuju, že by mě moje rande následovalo domů...

Otevřít v galerii (3)
Žena v zeleném outfitu od Zoltána Tótha
Žena v zeleném outfitu od Zoltána Tótha Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Levisky na scéně

Kdo by neměl ve skříni legendární "pětsetjedničky" značky Levi’s. Ale nevzpomínám si, že by vypadaly takhle. Tady se vracím ke svým slovům viz výše. Prostě levisky mají svou ikonickou tvář řadu let a mělo by to tak zůstat. Co se topu týče, barva je nádherná, ale pojďme si říct, že vypadá skvěle na opálené pokožce ... a kdo ji prosím vás na podzim má ještě opálenou? Za chvíli nám zavřou zase všechny služby, takže i to solárko bude pasé...

Otevřít v galerii (3)
Žena s růžovým topem a kalhotami od Zoltána Tótha
Žena s růžovým topem a kalhotami od Zoltána Tótha Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Svět je naruby

Prosím vás, zdá se mi to, nebo si modelka oblékla tu bundu obráceně? Nemyslím naruby, ale obráceně. Kdybych takhle vyšla z baráku, tak mi máma dá facku, a babička dostane infarkt. Zoltáne, prosím tě, zůstaň svůj...

Otevřít v galerii (3)
Žena v bílém outfitu od Zoltána Tótha
Žena v bílém outfitu od Zoltána Tótha Zdroj: Mercedes-Benz Prague Fashion Week

 

Anděla Vostrá
Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze