Top hledané
Výsledky (0)
Tyhle zprávy nám rozproudily krev v žilách!

Ranní ptáče: Seriál Přátelé chystá pokračování. Trump bez důkazů. Indonésie staví Jurský park

Lukáš Bilinec
13. listopadu 2020
+ Přidat na Seznam.cz
4 minuty
Jennifer Aniston a Courteney Cox

Vystoupit v poločase Super Bowlu je velká pocta. Příští rok se jí dočká kanadský zpěvák The Weeknd. Českým filharmonikům zase svitla naděje na moderní koncertní sál. A věděli jste, že se plánuje natáčení dalšího dílu legendárního seriálu Přátelé? 

Útvar vnitřní bezpečnosti USA odmítá Trumpova nařčení

Otevřít v galerii (6)
Donald Trump
Donald TrumpZdroj: Profimedia

Federální volební úředníci USA vydali prohlášení v reakci na tvrzení úřadujícího prezidenta Donalda Trumpa o volebních podvodech. Čtyřiasedmdesátiletý státník šíří nepodložené informace o tom, že byly během voleb zmanipulovány skoro 3 miliony hlasů. Prezident také dosud odmítá uznat Joe Bidena jako vítěze voleb a svého nástupce. Nařčení o machinacích s volebními hlasy Úřad vnitřní bezpečnosti USA rázně odmítá. 

"Víme, že existuje mnoho neopodstatněných tvrzení a dezinformací o procesu voleb, ale můžeme vás ujistit, že máme maximální důvěru v bezpečnost a integritu našich voleb. Vy byste měli mít také,"

uvedl výbor Agentury pro kybernetickou bezpečnost a infrastrukturu (CISA).

Praha chce postavit futuristický koncertní sál

Otevřít v galerii (6)
Pohled na Vltavu a Hradčany v Praze
Pohled na Vltavu a Hradčany v PrazeZdroj: Unsplash.com/olehmorhun

Po vzoru velkých evropských metropolí jako jsou Hamburk, Porto, či Oslo, chce Praha postavit moderní koncertní sál s výraznými architektonickými prvky. V hlavním městě se o podobné stavbě mluví už dlouhé roky. Nyní se vedení města dohodlo s prestižním světovým studiem Henning Larsen a dalšími firmami na vypracování studie využitelnosti. Kvůli této stavbě se dokonce chystají změny v územním plánu. Počítá se údajně s ultramoderním koncertním sálem o kapacitě 2000 diváků. Celá stavba by podle odhadů měla stát zhruba čtyři miliardy korun. 

"Moderní architektura v Praze nemůže skončit jen u Tančícího domu. Nechceme, aby byl z našeho města skanzen. Rád bych, aby tu vznikaly další stavby světového významu. Věřím, že nový koncertní sál by takovou stavbou mohl být," 

vyjádřil se aktuální primátor Prahy, Zdenek Hřib.

Byt na pronájem Praha 1 - 128m
Byt na pronájem Praha 1 - 128m, Praha 1

Indonésie začala stavět svůj "Jurský park"

Otevřít v galerii (6)
Varan komodský
Varan komodskýZdroj: Pixabay.com/gayleenfroese2

Vládnoucí garnitura chce využít toho, že v národním parku Komodo žije více než tisícovka obřích varanů komodských. Národní park se rozkládá na třech indonéských ostrovech a je na seznamu světového dědictví UNESCO. Indonéská vláda má ambiciózní plán, jak přeměnit tuto oblast na vyhledávanou turistickou destinaci. Ačkoliv je stavba pod přísným dohledem, dokázala se do oblasti dostat televize Al-Džazíra. V chráněné oblasti probíhají výkopové a stavební práce, což podle místních varany velmi zneklidňuje. Kvůli tomu bylo do oblasti povoláno několik zoologů, kteří se o tyto impozantní ještěrky starají. Vláda plánuje vystavět přístav pro turistické čluny ve tvaru písmena Y. Návštěvníci by se měli procházet v parku po velké kruhové betonové konstrukci, z níž budou varany pod nimi pozorovat. 

Hudební hvězdou 55. Super Bowlu bude zpěvák The Weeknd

Otevřít v galerii (6)
Zpěvák The Weeknd vystoupí na Super Bowlu
Zpěvák The Weeknd vystoupí na Super BowluZdroj: Profimedia

Super Bowl je nejen sportovní, ale i hudební slavností. Vystoupit v poločasovém programu finále nejvyšší profesionální ligy amerického fotbalu (NFL) je čest pro každého hudebníka. Za desítky let tu zazpívaly ty největší hudební hvězdy z celého světa. Mezi hudební smetánku se 7. února 2021, pokud to pandemie koronaviru dovolí, zařadí zpěvák The Weeknd. Kanadský R&B umělec není v hudebním světě žádným nováčkem. Abel Makkonen Tesfaye, jak zní jeho rodné jméno, vydal své debutové album Kiss Land už v roce 2013. Po něm následovaly desky Beauty Behind the Madness, Starboy a letošní After Hours. Na svém kontě má i několik hudebních cen Grammy a zápisů v Guinessově knize rekordů.

Slovensko také postoupilo na fotbalové EURO

Otevřít v galerii (6)
Radost slovenských fotbalistů
Radost slovenských fotbalistůZdroj: Instagram.com/sfzofficial

Slovenská fotbalová reprezentace slaví velký úspěch. Po gólu Michala Ďuriše ze 2. prodloužení Slováci krátce před půlnocí postoupili na Mistrovství Evropy ve fotbale 2021. Ve Windsor Parku v Belfastu sledovalo bitvu Severního Irska se Slovenskem o EURO kvůli koronaviru pouhých 1060 diváků. V prvním poločase poslal hosty do vedení Juraj Kucka. Pár minut před koncem zápasu si však naši východní sousedé vstřelili vlastní gól, a tak došel zápas do prodloužení. V něm si Slovensko vybojovalo premiérovou účast na EURU. V základní skupině se v příštím roce setkají se Švédskem, Polskem a Španělskem. Účast na turnaji, který si premiérově zahraje 24 evropských reprezentací, si dříve vybojovala i česká reprezentace. V základní skupině změříme síly s Anglií, Chorvatskem a Skotskem, které včera na penalty vyřadilo favority ze Srbska.

Speciální díl seriálu Přátelé by měl vyjít v příštím roce

Otevřít v galerii (6)
Herečky ze seriálu Přátelé
Herečky ze seriálu PřáteléZdroj: Instagram.com/jenniferaniston

Vloni uběhlo 25 let od prvního dílu legendárního komediálního seriálu Přátelé. Celkem 236 epizod tohoto sitcomu by mělo dostat pokračování v podobě jednoho speciálního dílu, za účasti původních hereckých hvězd. Nebýt epidemie koronaviru, byl by už s největší pravděpodobností na světě. Na Twitteru přinesl dobré zprávy Matthew Perry. 

"Setkání Přátel bylo naplánováno na začátek března. Vypadá to, že nás čeká rušný rok. A tak se mi to líbí,"

napsal americko-kanadský herec, který v seriálu ztvárnil roli Chandlera Binga.

Více už toho v posledním ranním ptáčeti tohoto pracovního týdne nemáme. Přejeme vám, ať vám dnešní den v práci uteče jako voda, třeba za doprovodu kvalitní hudby. Protože už francouzský spisovatel Victor Hugo věděl, že:

"Hudba vyjadřuje to, co nelze říci a nebo o čem je nemožné mlčet."

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze