Top hledané
Výsledky (0)
Obrovský statek v Coloradu může být váš.

Tom Cruise prodává své sídlo: za dřevěný luxus chce astronomických 870 milionů korun

Kateřina Ostrejšová
14. března 2021
+ Přidat na Seznam.cz
3 minuty
Tom Cruise

Herce Toma Cruise už zřejmě Colorado omrzelo. Rozhodl se prodat obrovskou dřevostavbu, která může být nyní vaše. Ale pozor, pouhý přechod z jednoho konce na druhý zabere dost času. Pozemek obklopený horami a lesy má totiž rozlohu neuvěřitelných 320 akrů (1 294 995 metrů čtverečních). Herec uvedl dům na trh za necelých 900 milionů korun. A to třicet let poté, co začal sídlo budovat. 

Opravdu vysoko

Otevřít v galerii (7)
Dřevěné sídlo uprostřed hor.
Dřevěné sídlo uprostřed hor.Zdroj: Profimedia.cz

Stavba hlavního domu o rozloze 10 000 metrů čtverečních byla postavena ve vysoké nadmořské výšce, která umožňuje dívat se dolů na přistávající letadla v coloradském Telluridu. Což potvrzuje fakt, že pouhá příjezdová cesta k domu má 1 kilometr a 600 metrů. V domě se nachází 7 ložnic a 9 koupelen. Součástí je i dům pro hosty se třemi ložnicemi. 

Dřevo a kámen 

Otevřít v galerii (7)
Obývací pokoj celý ze dřeva.
Obývací pokoj celý ze dřeva.Zdroj: Profimedia.cz

Dům z roku 1994 je navržen v klasickém horském stylu s dřevěnými trámy na stropech, obloženými dřevěnými zdmi a kamennými krby. A právě dřevo a kámen vévodí celému domu. Většina místností je doplněná o kožený nábytek, který jen podtrhuje dechberoucí dřevěný luxus.  

Nečekejte žádné velké barevné kombinace, vše je precizně sladěné s přírodními barvami.

Ostrov, nikoli ostrůvek  

Otevřít v galerii (7)
Kuchyň v hercově domě.
Kuchyň v hercově domě.Zdroj: Profimedia.cz

Kuchyně vypadá jako by byla pro čtyři rodiny. Ano, opravdu by se tam vešly! Obrovský ostrůvek uprostřed nabízí velký prostor na vaření. K tomu dva sporáky a tři obrovské lednice. V takové “chaloupce” by chtěl uvíznout každý.  

Každá horská chata musí mít svoji hernu  

Otevřít v galerii (7)
Herna v hercově domě.
Herna v hercově domě. Zdroj: Profimedia.cz

Právě ta tady rozhodně nechybí! Hollywoodský herec myslel opravdu na všechno a zábavu nepodcenil ani v nejmenším. Dominantou prostorné herny je velký kulečníkový stůl uprostřed. Zahrát si tu můžete i fotbálek, šipky nebo šachy.  

A pokud by vás hrátky přeci jenom omrzely, hned v další místnosti je fitness centrum, kde si můžete dát pořádně do těla!  

Kterou aktivitu dřív?  

Otevřít v galerii (7)
Sídlo uprostřed hor.
Sídlo uprostřed hor.Zdroj: Profimedia.cz

Colorado má na seznamu spoustu výhod, tou největší je ale sport a jeho nekonečné možnosti. Dřevěný statek je obklopen horským majestátem a pyšní se rozsáhlými zalesněnými stezkami, které se nachází pouhý kilometr od domu. Byl by hřích nevyzkoušet lyžování a golf v srdci těchto dvou sportů. Autem je to pouhých pár minut do sportovního centra Telluride.  

Součástí rozlehlého pozemku je i velké sportovní hřiště, dráha pro sněžné skútry nebo terénní vozidla. Nabitý sportovní den lze perfektně zakončit v lázních, které v domě nechybí.  

Telluride - oblíbené místo během pandemie 

Otevřít v galerii (7)
Dominantní dřevěné trámy.
Dominantní dřevěné trámy. Zdroj: Profimedia.cz

Trh v této oblasti byl v posledních měsících extrémně aktivní. Především kvůli pandemii přicházeli lidé z velkých měst po celé zemi. Během pandemie si totiž uvědomili, že už dál nechtějí být zavření uprostřed velkoměsta. V této oblasti žije například i moderátorka Oprah Winfreyová nebo módní návrhář Ralph Lauren.  

Zažil zde nejhezčí období 

Otevřít v galerii (7)
Cruise s bývalou manželkou Katie Holmes.
Cruise s bývalou manželkou Katie Holmes.Zdroj: Profimedia.cz

Tom Cruise v tomto sídle zažil za více jak třicet let opravdu mnoho. V roce 2008 například ve svém domě natočil rozhovor s Oprah, o rok a půl dříve sdílel po boku své tehdejší snoubenky Katie Holmes první fotografii své dcery Suri.  

A právě s ex manželkou a dětmi tu strávil nejvíce času. V rozhovoru pro Vanity Fair se rozpovídal o tom, že své dny na ranči trávili projížděním na motokrosové dráze, skákáním na trampolíně, hraním golfu nebo posezením u venkovního ohniště. 

Byt k pronámu Staré město 192m
Byt k pronámu Staré město 192m, Praha 1

Toto nádherné sídlo je přesně náš šálek kávy. Přidáte se?

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze