Top hledané
Výsledky (0)
Tyhle zprávy nám rozproudily krev v žilách!

Ranní ptáče: Patrik Schick vyhrál anketu o nejhezčí gól EURA. Kate Moss tváří SKIMS. Vinyly překonaly CD

Kateřina Ostrejšová
15. července 2021
+ Přidat na Seznam.cz
4 minuty
Patrik Schick

My vám přejeme to nejhezčí čtvrteční ráno. Ranní ptáče je tu i dnes a s ním i nejnovější informace. Gól Patricka Schicka přes půlku hřiště vyhrál anketu UEFA, ve které hlasovalo bezmála 800 tisíc fanoušků. Další novinky se dozvíte o kousek níž.  

Dvakrát více výjezdů kvůli bouřce než v úterý  

Otevřít v galerii (8)
Žena se obléká do hasičského oblečení
Žena se obléká do hasičského oblečeníZdroj: Pixabay

Včera si hasičský sbor Česka pěkně mákl. V úterý do 20 hodin měli zhruba 130 výjezdů, včera se ale kvůli bouřce tohle číslo zdvojnásobilo. Problémy měl Moravskloslezský kraj, Jihočeský, Středočeský, Zlínský a kraj Vysočina.  

Meteorologové na dnešek vydali výstrahu před další vlnou silných bouřek s intenzivním deštěm. A to především pro Moravu a Slezsko a jih Čech.  

Jednání o odškodnění z Vrbětic 

Otevřít v galerii (8)
Andrej Babiš
Andrej BabišZdroj: Profimedia

30. července by mohla poslanecká sněmovna jednat o návrhu zákona o odškodnění za výbuchy ve Vrběticích před sedmi lety. To oznámil premiér vlády Andrej Babiš po prohlídce areálu bývalých muničních skladů a setkání se starosty dotčených obcí. Podle premiéra by se měly budovy zbourat.  

"Já jsem ráno mluvil s předsedou Sněmovny (Radkem) Vondráčkem, 30. července bude mimořádná schůze ohledně důchodů. Tak mě informoval, že by právě tenhle zákon mohl být schválen stejný den,"  

řekl Babiš. 

Kate Moss ambasadorkou spodního prádla Kim Kardashian 

Otevřít v galerii (8)
Kate Moss
Kate MossZdroj: Profimedia

Značka spodního prádla SKIMS od Kim Kardashian plánuje expanzi do celého světa. Návrhářka a majitelka Kim si nyní za ambasadorku své značky vybrala britskou modelku Kate Moss, která se už fanouškům představila v nejnovější kolekci tvarujícího prádla. 

"To, co Kim dělá se značkou, je tak svěží a moderní. Nosím to já, moje dcera i moje máma,” 

přiznala modelka pro Harpers Bazaar.  

Mexičan odsouzen na 208 let kvůli kolapsu při zemětřesení 

Otevřít v galerii (8)
Zřícené domy po zemětřesení
Zřícené domy po zemětřesení Zdroj: Pixabay

Mexický soud odsoudil muže na 208 let vězení za trestné činy usmrcení 26 lidí, většinou dětí, kteří zemřeli při pádu školy během silného zemětřesení, které v roce 2017 zasáhlo Mexico City. Kancelář generálního prokurátora v Mexico City uvedla, že muž popisovaný jako ředitel školy se zaručil za její konstrukční bezpečnost, aniž by provedl požadované zkoušky, a to i navzdory nesrovnalostem v konstrukci budovy. Soud mi mimo jiné nařídil muži zaplatiti 400 tisíc korun každé z rodin obětí.   

V Athénách se tisíce lidí postavily proti očkování  

Otevřít v galerii (8)
Skupina lidí protestujících na ulici
Skupina lidí protestujících na uliciZdroj: Pixabay

Více než 5 tisíc demonstrantů nesouhlasících s očkováním proti koronaviru se včera shromáždilo v Athénách, aby se postavili řeckému očkovacímu programu. Někteří mávali řeckými vlajkami, někteří dřevěnými kříži. 

Demonstranti nešetřili pokřiky “Vezměte si vakcíny a vypadněte odsud” a vyzývali předsedu vlády Kyriakose Mitsotakise k rezignaci. Středeční protest byl největším projevem odporu proti očkování vůbec.  

Vinyly jsou na výslunní, překonaly prodej CD  

Otevřít v galerii (8)
Vinylové desky
Vinylové deskyZdroj: Pixabay

Pandemie koronaviru zahýbala výrazně s celým hudebním odvětvím, ale především s živým vystoupením, které nekompromisně přerušila. Zájem hudebních fanoušků ale rozhodně neopadl a poradili si s tím po svém! Výrazně vzrostl prodej vinylových desek, který dokonce překonal legendární “cédéčka”. Za prvního půl roku se letos prodalo 19,2 milionů vinylových alb, zatímco CD o 300 tisíc méně. Počet prodaných LP desek tak stoupl o 108 %. Tyto údaje zveřejnila analytická společnost MRC Data.  

Jejich cesta na výsluní už nějakou dobu trvá, v loňském roce v USA podle údajů Svazu amerického nahrávacího průmyslu tržby z prodeje desek poprvé po 34 letech překonaly tržby z prodeje CD. 

Prodej bytu 2+kk - Praha 7, 47m2
Prodej bytu 2+kk - Praha 7, 47m2, Praha 7

Gól Patrika Schicka vyhrál anketu o nejhezčí gól na EURU 

Otevřít v galerii (8)
Patrik Schick
Patrik SchickZdroj: Profimedia

Český fotbalista Ptrik Schick se na mistrovství Evropy předvedl hned několikrát v tom nejlepším světle, moment, který si ale pravděpodobně bude pamatovat celý svět byla trefa téměř z poloviny hřiště v utkání proti Skotsku, která poněkud nečekaně skončila v síti. A právě tento gól zvítězil v anketě o nejhezčí gól mistrovství Evropy. Oznámila to včera UEFA, na jejímž webu hlasovalo téměř 800 tisíc fanoušků.  

Útočník Leverkusenu zvítězil díky pohotové střele z úvodního zápasu české reprezentace na šampionátu, kdy na začátku druhého poločasu vypálil ze vzdálenosti 49,7 metru a dal gól z největší vzdálenosti v historii evropských šampionátů. 

Olympiády se letos zúčastní nejvíce LGBTQ sportovců v historii 

Otevřít v galerii (8)
Atleti na dráze
Atleti na drázeZdroj: Pixabay

Olympijské hry v Tokiu odstartují už 23. července a “jedinečné” nebudou jenom kvůli pandemii a problémům spojeným s koronavirem. Přes 120 sportovců komunity LGBTQ, tolik jedinců odcestuje do Japonska bojovat o olympijské medaile, což je nejvyšší počet v historii.  Za Nový Zéland to bude transgenderová vzpěračka Laurel Hubbard a za Austrálii zase skateboardistka Poppy Starr Olsen. 

Doufáme, že máte příjemné ráno a váš den bude ještě lepší. Pokud váháte, co si dnes oblečete do práce, inspirujte se slovy módní návrhářky CoCo Chanel: 

“Nejlepší barva na celém světě je přesně ta, která na tobě vypadá famózně.” 

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze