Top hledané
Výsledky (0)
Miss Fitness 1982 a bojovník proti Adidas a Nike. Hvězdný pár z Německa je stále populární i na Slovensku. Kde se vzalo jejich pohádkové bohatství?

Kdo jsou milionáři Geissovi, jak zbohatli a jaká mají tajemství? Carmen prodělala devět potratů

Kristina Valachyová
28. května 2022
+ Přidat na Seznam.cz
8 minut
 Geissenovci

Ačkoliv mnozí považují rodinu Geissových za příklad morálního úpadku naší doby, je třeba si přiznat, že asi každý na Slovensku se občas podíval na jejich reality show (Geissenovci - Ťažký život milionárov), aby zjistil, kolik peněz dokážou roztočit za nová auta nebo dovolené. Toto rozhazování je do značné míry jen divadlem pro kamery. Reality show vysílaná téměř po celém světě však odráží i jejich skutečný život v luxusu a bohatství. Tři díly přijeli natočit i na Slovensko.

BANKA LÁSKY je první trezor na světě, ve kterém si lidé uschovávají to nejcennější - Lásku

Hlasité volání „Róbert“ se v uplynulých dnech neozývalo pouze z televize, ale Slováci ho mohli slyšet přímo v ulicích. Rodina Geissových přijala pozvání Richarda Sulíka, ministra hospodářství SR, se kterým se setkala během výstavy Expo v Dubaji.

Otevřít v galerii (6)
Robert a Carmen Geissenové na slavnostním předávání cen
Robert a Carmen Geissenové na slavnostním předávání cenZdroj: Profimedia

Ministr zlákal slavné boháče k návštěvě země při vaření brynzových halušek. Jejich návštěva má prý pomoci zpropagovat Slovensko ve světě. Proto pro ně připravil opulentní program - od západu až na východ. A protože nedokončené slovenské dálnice a silnice jako tankodrom by mohly v Geissových zanechat špatné vzpomínky, milionářská rodinka se do cílových destinací přesouvala vrtulníkem, který poskytl multimilionář a nejbohatší Slovák Patrik Tkáč. Jeho cena se pohybuje kolem 196 milionů korun.

Pronájem rodinné domu Praha 6 Suchdol – 208
Pronájem rodinné domu Praha 6 Suchdol – 208, Praha 6

Když rodina vystoupila z auta, čekaly na ně davy lidí a pořádná sprška blesků fotoaparátů. Vyvolali doslova šílenství. Jejich fanoušci se mohli doslova potrhat, aby je mohli alespoň na chvíli spatřit nebo si je z dálky vyfotit. A právě to německé boháče pořádně překvapilo.

„Tady na Slovensku je to úplně jiné, speciální. Nevěděli jsme, že nás lidé znají takhle osobně,“

řekl Robert Geiss pro Top Star.

V komentářích na sociálních sítích se však objevilo i mnoho negativních reakcí, které se shodovaly v tom, že jde o výsměch občanům. Namísto toho, aby ministr v současné době řešil, jak se odstřihnout od ruských energií, jak snížit zdražování pohonných hmot a zkrotit rostoucí ceny, dělá tohle. Sulík oponuje, že slovenský turistický ruch má za sebou dvouletou ránu v podobě koronakrize. Domácí podnikatelé proto podle jeho slov uvítají každé euro od zahraničních turistů.

 

Návštěva Slovenska způsobila pořádný rozruch

Rodina dorazila na Slovensko 6. května. Po ubytování vyrazili do ulic Bratislavy, kde navštívili známou luxusní restauraci. Nevynechali ani Bratislavský hrad a hrad Devín a ochutnali i známé devínské rybízové víno. Na výletech je doprovázel i ministr Sulík. Mimo jiné provedl rodinu budovou Národní rady SR, kde se Robert postavil za řečnický pult parlamentu a jeho manželka Carmen zase zasedla do poslanecké lavice. Právě návštěva Národní rady SR vyvolala mezi Slováky velkou vlnu kritiky.

Otevřít v galerii (6)
Geissenovi ve Spa Aphrodite lázních
Geissenovi ve Spa Aphrodite lázníchZdroj: Se svolením Spa Aphrodite

„Zkušenosti ukazují, že návštěvy Geissových v jiných zemích velmi pomohly a dnes je lidé podnikající v turismu prosí, aby k nim přijeli a zviditelnili je,“

uvedl ministr hospodářství SR Richard Sulík v tiskové zprávě. Zároveň dodal, že návštěva rodiny Geissových byla naplánována dávno před vypuknutím války na Ukrajině.

Geissovi byli ubytováni v luxusním zámku Šimák v Pezinku. V rámci menu je čekaly vybrané pochoutky, jako například pstruh, holubí prsa, jeseter nebo jehněčí. Manažer zámku prozradil, že po příchodu čekal Carmen osobní kadeřník a pro Roberta připravili motorku, se kterou se projel po nádvoří. Během pobytu na zámku si užili i speciální program historických šermířů. Milionáři si zajezdili i v profesionálním závodním autě a vychutnali si možnosti sportovního a volnočasového resortu X-bionic Sphere. Na rodinu netrpělivě čekali s dalším programem v Banské Štiavnici, ti ale v tajnosti přespali v prestižním Grand Hotelu River Park Bratislava. Jak jinak, připravili tu pro ně největší a nejluxusnější prezidentské apartmá na Slovensku. Podle webu hotelu vyjde jedna noc v něm minimálně na 111 tisíc korun. Svůj pobyt završili v Rajeckých Teplicích a ve slovenských Vysokých Tatrách.

„Byla to fantastická cesta po Slovensku. Užili jsme si spoustu legrace,“

uvedla Carmen ve videu. Všem lidem, které poznali, poděkovala za pohostinnost a popřála jim všechno dobré.

A kdo všechny jejich hvězdné manýry uhradí?

Výdaje spojené s návštěvou hradila podle Sulíka zařízení, která rodina navštívila, pro která to jednoduše znamená tu nejlepší reklamu.

 

Do slovenských ulic si vzaly kabelky za tisíce eur!

Carmen je známá svou vášní pro módu a je zjevné, že tu po ní zdědily i její dvě dcery Davina Shakira a Shania Tyra. Do ulic vynesly značkové luxusní kabelky. Tou nejdražší, přímo od Christiana Diora, se pyšnila paradoxně ta nejmladší - její rodiče vyšla téměř na 74 tisíc korun. Carmen se ukázala s kabelkou Louis Vuitton z kolekce jaro/léto 2020, za kterou zaplatila 62 tisíc korun. Její starší dcera nosí kabelku Celine za „skromných“ 35 tisíc korun.

 

Snídaně u bazénu jsou snem mnoha lidí. Pro rodinu Geissových je to všední rutina

Svérázní milionáři stanuli před oltářem v roce 1994, předtím spolu ale už několik let randili.

Exkluzivní vila na prodej, Říčany u Prahy -
Exkluzivní vila na prodej, Říčany u Prahy -, Okolí Prahy
Otevřít v galerii (6)
Carmen a Robert v roce 2012
Carmen a Robert v roce 2012Zdroj: Profimedia

Reality show televize RTL zachycuje jejich životy od roku 2011. Sulík tvrdí, že marketingová hodnota epizody, kterou na Slovensku natočili, je přibližně 2,5 milionu korun. Slovensko se mělo stát součástí jednoho dílu této reality show. Nakonec ale budou Slováci součástí hned tří dílů. Carmen je známá svými frizúrami, zdlouhavým oslovováním svého manžela „Róóóbert“ anebo šatníkem s luxusními kousky. Robert se pro změnu snaží každého rozesmát. Společně vychovávají dvě dcery, Davinu a o rok mladší Shanii.

 

Miss Fitness a návrhář, který prodával levná trička z Turecka

Jak se z pofidérního návrháře a mladé Miss Fitness stali multimilionáři?

 

Měla jsem o 15 kilo méně a žádné silikony

Otevřít v galerii (6)
Carmen se může pyšnit křivkami jako mladice
Carmen se může pyšnit křivkami jako mladiceZdroj: Profimedia

Carmen vyhrála v osmnácti letech titul Miss Fitness 1982 a právě to nastartovalo její kariéru ve světě showbyznysu a sportu. Zde poznala i svého nastávajícího, kterým nebyl nikdo jiný, než milionář Robert Geiss, který zanechal školy a nabyl majetek díky svému podnikavému duchu. Je potřeba zdůraznit, že spolu se svým bratrem Michaelem zbohatli kopírováním jiných sportovních značek. Robert se při založení značky nechal inspirovat sportovními tepláky, které si koupil na dovolené ve Španělsku. Právě tehdy ho „osvítilo“. Robert si uvědomil, že právě v takovém typu oblečení může být jeho budoucnost. Něco podobného chtěl přinést do Německa. Jeho značka Uncle Sam (UNCS) se nechávala inspirovat produkty značek Adidas a Nike, za což byla kritizována. Ale jak se říká, špatná reklama je taky reklama. Oblečení, vyráběné z levných materiálů v Turecku, následně prodávali za čtyřnásobek výrobní ceny.

Významným krokem bratrů byla expanze této značky za Atlantický oceán, kde již fungovala zaběhnutá Nike. S ní se UNCS dostávala do konfliktu. Úspěch bratrů však byl mimořádný.

V roce 1995 se udál největší obchod v historii značky, když oba bratři prodali firmu za 140 milionů tehdejších německých marek. Zatímco Michael Geiss si svůj podíl o pár let později odkoupil zpět, Robert si výnos ponechal a pustil se do nového podnikání s realitami.

Geissovi jsou příkladem, že i přes neetické praktiky se dá v módním byznysu prorazit.

 

Kýčovité lebky mezi celebritami

Robert se po prodeji značky začal věnovat lukrativnějšímu podnikání s realitami. Díky nim zvelebil svůj majetek. Rozhodl se však vrátit i k módnímu byznysu. Založil značku Roberto Geissini, pod kterou prodává brýle, bytové dekorace i nábytek. Jeho značka je kopírkou kýčovitých návrhů s lebkami, řetězy a kamínky, jaké mají ve svém portfoliu značky jako Ed Hardy, Chrome Hearts nebo Von Dutch. Robert svou značku protlačil mezi bohatou smetánku a funguje dodnes. Průměrná cena jednoduššího trička z produkce Roberto Geissini je asi 2 000 korun, nejdražší trička nesou cenovku přibližně 3 000 korun.

Nezanedbatelný příjem mají Geissovi i ze své reality show a celého svého mediálního působení. Document „Die Geissens“ běží na RTL 2 od roku 2011 s více než 200 epizodami.

Otevřít v galerii (6)
Značný příjem získávají z mediálního působení.
Značný příjem získávají z mediálního působení.Zdroj: Profimedia

Jejich příjem za epizodu se odhaduje na přibližně 1,5 milionu korun. Carmen je známá tím, že touží po úspěšné pěvecké kariéře a na svém kontě má už několik singlů, včetně videoklipů. Kromě toho se roku 2014 zúčastnila taneční soutěže Let's Dance, ze které si měla odnést asi 3 miliony korun a postavu snů.

Od května 2015 vlastní rodina Geissových i vlastní hotelový resort. Hotel Maison Prestige Roberto Geissini se nachází na Azurovém pobřeží nedaleko Saint Tropez. Nocleh zde stojí od 3 600 korun do 19 700 korun.

 

V čem Geissovi jezdí?

V reality show Geissenovci jsme měli možnost vidět velké množství luxusních aut. Jen vozový park Geissových má podle všeho hodnotu několik set tisíc eur. V jejich garáži je mimo jiné Minicooper S, Maserati Gran Cabrio, Ferrari F12 Berlinet, Audi R8, Range Rover Sport, Rolls Royce, Bentley a Porsche Turbo. Geiss vlastní i četné nemovitosti, mimo jiné penthouse v Monaku, vilu v Saint Tropez či reprezentativní dům v Kitzbühelu.

 

Co na sobě navzájem nesnášejí?

Carmen například nesnáší absolutní přesnost svého manžela.

„Když řekne ve 13.00, je tam o pět minut dříve, já o 15 minut později. To mě štve, okamžitě si vjedeme do vlasů. A jeho strašně zlobí to, že pořád chodím ke kadeřnici nebo že nakupuji boty. O jeho posedlosti auty ani nemluvím,“

říká Carmen.

 

Závislost na hazardních hrách

Konto plné peněz Roberta v minulosti svádělo k neuváženým činům. Jako mladý muž ve věku kolem 20 let se Robert stále více oddával hazardu. Dnes už svou závislost na hazardních hrách překonal a raději investuje do luxusních jachet či bleskurychlých sportovních lodí.

 

Carmen prodělala devět potratů

Otevřít v galerii (6)
Robert s dcerami
Robert s dceramiZdroj: Profimedia

Málokdo by řekl, že Carmen je nejen bohatá, ale zároveň i obyčejná žena, která v sobě nosí traumata z minulosti. Kdysi velmi toužila po dětech, ale nedařilo se. Prošla si hrozivou zkušeností. Pro magazín Closer přiznala, že jako sedmnáctiletá poprvé potratila. A následně ještě devětkrát, z toho jedno těhotenství bylo mimoděložní. Na vytoužené dcery čekala dvacet let. Matkou se stala až ve 38 letech, když přivedla na svět dcerku Davinu.

„Člověk se od toho musí mentálně osvobodit, bezpodmínečně a okamžitě otěhotnět. Myslím si, že právě změna myšlení byla důvodem, proč se nám nakonec podařilo mít děťátko přirozenou cestou,“

uvedla.

Její příběh naštěstí skončil happyendem, dokazuje však, že ani za hromady peněz si nekoupíte všechno, co chcete!

Ptáte se, jak si Geissovi mohou dovolit neustále ve velkém utrácet? Odpovědí je kapitál nabytý v polovině devadesátých let a podnikání s luxusními nemovitostmi. A jak prohlašuje Robert, pokud chceš vydělat peníze, nemůžeš vysedávat ve škole. Tak kolik z vás jeho radu poslechne?

 

Zdroje: Autonoviny, Dobrenoviny, Closer, TASR, Webmagazin, News.de, RTL2, Pravda, vlastní dotazování

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze
Tagy: