Top hledané
Výsledky (0)
Další trofej z prestižního turnaje v českých rukou

Ranní ptáče: Čtyřhru na US Open ovládly Siniaková s Krejčíkovou. Soud začne projednávat kauzu Babiše a Nagyové

Radek Polák
12. září 2022
+ Přidat na Seznam.cz
3 minuty
Češky zaznamenaly ve finále US Open obrat a zvítězily

Nasazené trojky tenisového turnaje US Open ve čtyřhře Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková uspěly, když zvítězily nad párem Caty McNallyová, Taylor Townsendová a získaly tak šek na 688 tisíc dolarů, tedy zhruba asi 16,8 milionu korun. Bývalý premiér a předseda hnutí ANO dnes stane před soudem, aby se spolu se svou spolustranickou kolegyní Janou Nagyovou obhajoval v kauze dotačního podvodu na farmu Čapí hnízdo.

Krejčíková se Siniakovou získaly US Open

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková triumfovaly ve čtyřhře na US Open a zkompletovaly grandslamovou sbírku úspěchů. Olympijské vítězky z Tokia otočily na betonových dvorcích v New Yorku finále proti domácímu páru Caty McNallyová, Taylor Townsendová a za více než dvě hodiny vyhrály 3:6, 7:5, 6:1.

Po dvou titulech ve Wimbledonu, French Open a letošnímu vítězství na Australian Open tak získaly čtvrtou odlišnou trofej z turnajů velké čtyřky.

Luxusní penthouse na Praze 1 - 226m
Luxusní penthouse na Praze 1 - 226m, Praha 1

"Nevím, čím to je. Celá sezona mi přišla těžká a zvlášť tenhle zápas. Bylo to náročné a všechny jsme hrály výborně. Je úžasné, že jsme vyhrály další grandslam,"

uvedla k tomu Krejčíkovou

Soud dnes začne rozhodovat o kauze Čapí hnízdo

Kauza bývalého premiéra Andreje Babiše získání padesátimilionové dotace pro farmu Čapí hnízdo dnes vstupuje do další fáze - začne ji veřejně projednávat pražský městský soud. Vedle předsedy hnutí ANO usedne na lavici obžalovaných jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová (dříve Mayerová).

Vinu přitom popírá jak Babiš, tak i Nagyová, která za ANO aktuálně kandiduje do Senátu v jihlavském obvodu, kde je jejím soupeřem mimo jiné i nynější šéf horní komory Miloš Vystrčil z ODS. Oběma obžalovaným hrozí pět až deset let vězení. Státní zástupce Jaroslav Šaroch pro ně navrhl tříleté podmínky a peněžité tresty - Babiš má státu zaplatit deset milionů korun, Nagyová půl milionu.

V souvislosti s jednáním se očekávají v okolí soudní budovy demonstrace Babišových odpůrců.

Otevřít v galerii (4)
Šéfa hnutí ANO čeká další vysvětlování
Šéfa hnutí ANO čeká další vysvětlováníZdroj: Petr Hloušek / Právo / Profimedia

Izjum se vrátil Ukrajincům

Ukrajinské síly dobyly zpět město Izjum na východě Ukrajiny, potvrdil v neděli ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém pravidelném večerním projevu ke konci 200. dne války. Ztráta Izjumu je největší dílčí porážkou Ruska od doby, kdy se na konci března muselo vzdát pokusy dobýt ukrajinskou metropoli Kyjev.

Ruské ministerstvo obrany v sobotu uvedlo, že „přeskupuje“ svá vojska a přesouvá je od měst v Charkovské oblasti směrem na východ a na jih k ukrajinskému Donbasu. Na mnoha místech Ukrajiny v neděli večer ruské útoky na kritickou infrastrukturu způsobily rozsáhlé výpadky elektřiny. Týkalo se to mimo jiné Charkovské a Doněcké a zčásti i Záporožské, Dněpropetrovské a Sumské oblasti.

Otevřít v galerii (4)
Protiofenziva Ukrajiny slaví úspěch
Protiofenziva Ukrajiny slaví úspěchZdroj: Pixabay

Švédové v nedělních volbách rozhodovali o složení nového parlamentu

Průzkumy se shodovaly v tom, že populistická a protiimigrační strana Švédští demokraté, která kandiduje v pravicové alianci, v parlamentu těmito volbami posílí. Podle předběžných výsledků vede těsně pravicová aliance.

"Samozřejmě, že mne znepokojuje představa, že bude vláda závislá na Švédských demokratech. Bylo by to jiné Švédsko,“

řekla ještě před volbami premiérka Magdalena Anderssonová.

Pro vstup do Riksdagu, který má 349 poslanců, je potřebný zisk aspoň čtyř procent hlasů. Výsledek voleb prý může být zcela jasný až v polovině týdne.

Otevřít v galerii (4)
Švédsko zažilo vyrovnané volby
Švédsko zažilo vyrovnané volbyZdroj: Pixabay

Hvězda Transformers si vzala Miss World Amerika

Americký herec Josh Duhamel, který působil například v sérii Transformers nebo seriálu Las Vegas, si vzal pravděpodobně za manželku Audru Mari - držitelku titulu Miss World Amerika z roku 2016. 

Pro osmadvacetiletou Miss jde o první manželství, u herce o druhé. Poprvé byl ženatý se Stacy Ann Ferguson známější pod uměleckým jménem Fergie. Ta je známá díky skupině Black Eyed Peas. 

Duhamel si rovněž zahrál třeba ve filmech Město statečných, Bezpečný přístav nebo Rande v Římě.

Otevřít v galerii (4)
Hvězda série Transformers měla mít svatbu
Hvězda série Transformers měla mít svatbuZdroj: Freepik

 

Zdroje: ČTK, Reuters, iDnes.cz, Aktualne.cz

 

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze