Top hledané
Výsledky (0)
Nejbohatší muž světa naplánoval převzetí sítě již na konec týdne

Ranní ptáče: Musk má získat Twitter už tento pátek. Itálie bude mít novou vládu

Radek Polák
26. října 2022
+ Přidat na Seznam.cz
3 minuty
Převezme Musk síť Twitter?

Podle tvrzení miliardáře Elon Musk se dohoda o převzetí internetové společnosti Twitter uzavře již za pár dní. Italští poslanci hlasují o důvěře nové vládě. Ta chce být ústy své premiérky i nadále proevropská. 

Twitter by měl již opravdu patřit Muskovi

Americký miliardář Elon Musk slíbil, že do pátku uzavře dohodu o převzetí internetové společnosti Twitter. Musk je šéfem automobilky Tesla a nejbohatším člověkem na světě. Podle indexu miliardářů, který sestavuje agentura Bloomberg, dosahuje aktuální hodnota jeho majetku 202 miliard dolarů, což je zhruba pět bilionů korun.

Musk se na koupi Twitteru za 44 miliard dolarů, tedy zhruba 1,1 bilionu korun, dohodl letos v dubnu. V červenci však oznámil ukončení dohody, které zdůvodnil tím, že mu firma neposkytla údaje ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti. Společnost Twitter následně Muska zažalovala. Začátkem října pak Musk navrhl, že firmu převezme za původně dohodnutou cenu.

Prodej pozemku se studií na výstavbu
Prodej pozemku se studií na výstavbu, Praha 4

V Itálii vše směřuje k vládě Giorgii Meloniové

Dolní komora italského parlamentu v úterý večer vyslovila důvěru vládě premiérky Giorgii Meloniové, která vede krajně pravicovou stranu Bratři Itálie. Dnes bude o důvěře vládě hlasovat ještě senát. Kvůli pohodlné většině v této komoře by měla ale vláda důvěru získat také tam.

Meloniová uvedla, že Itálie bude dál věrným spojencem v NATO, bude pokračovat v podpoře Ukrajiny a nemá v úmyslu sabotovat chod Evropské unie, kterou chce ale udělat "efektivnější". Dodala, že řešením energetické krize nemůže být evropské ustupování požadavkům ruského prezidenta Vladimira Putina.

Otevřít v galerii (4)
Poslanci novou italskou vládu podporují
Poslanci novou italskou vládu podporují Zdroj: Pixabay

Pohřeb Josefa Somra bude ve Strašnicích

Ve velké obřadní síni strašnického krematoria v Praze se dnes uskuteční poslední rozloučení s Josefem Somrem. Dlouholetý člen Činohry Národního divadla, oblíbený divadelní, rozhlasový, televizní a filmový herec zemřel 16. října ve věku 88 let. Své poslední dny trávil v sanatoriu Na Pleši.

Somr ve filmech ztvárnil více než 170 postav, jeho zřejmě nejznámější rolí je výpravčí Hubička, lišácký svůdník z oscarových Ostře sledovaných vlaků Jiřího Menzela. Postupně také prošel divadelními scénami v Brně a Pardubicích. V roce 1965 se stal členem pražského Činoherního klubu, kde hrál pod režijním vedením Ladislava Smočka, Jiřího Menzela  či Jana Kačera.

Otevřít v galerii (4)
Veřejnost čeká poslední rozloučení s hercem Josefem Somrem
Veřejnost čeká poslední rozloučení s hercem Josefem SomremZdroj: Profimedia

Desetitisíce uniklých dat kvůli chybě Microsoftu

Na internet unikla data 65 tisíc firem a institucí včetně dat organizací z Česka. Únik se pravděpodobně týká ministerstva vnitra, ministerstva financí, oficiálních stránek armády či největší tuzemské zdravotní pojišťovny VZP. Za incidentem stojí špatně nastavený server Azure Blob spravovaný společností Microsoft. Hackeři mohou tato data zneužít k cíleným útokům, ve kterých citlivé údaje využijí. Zároveň je mohou prodat dál na darknetu.

Správci sítě by měli kontaktovat Microsoft, aby zjistili, zda se jich únik dat také týká a aby provedli potřebné kroky k tomu, aby data dále nebyla veřejně přístupná,“

řekl Adam Koudela z Xevosu.

Otevřít v galerii (4)
Microsoft řeší další problém
Microsoft řeší další problémZdroj: Pixabay

Kanye West přišel o podporu Adidasu

Rappera Kanyeho Westa opustila společnost Adidas poté, co jí došla trpělivost s jeho antisemitskými výroky. Současně s s tím firma ukončuje výrobu bot své řady Yeezy, jež odkazuje na nové jméno Ye, pod kterým umělce vystupuje. Adidas se tak připojil ke značkám Balenciaga, Gap a Kering, které podobný krok ohlásily již předtím.

Zpěvák nedávno vyvolal kontroverzi, když na pařížský týden módy přišel v košili s nápisem „White Lives Matter“. Poté mu byly zablokován účet na Twitteru a Instagramu. Kvůli tomu také koupil sociální síť Parler, kde se chce dál vyjadřovat.

Otevřít v galerii (4)
Adidas dává od kontroverzního umělce ruce pryč
Adidas dává od kontroverzního umělce ruce pryčZdroj: Pixabay

Zdroje: ČTK, Bloomberg, APA, Novinky.cz, Newstream.cz

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze