Top hledané
Výsledky (0)
Lufthansa se pouští do designových kreací. Přichází s kabinou vyhlížející jako jachta.

Lufthansa přišla s interiérem kabiny letadla vyhlížející jako jachta! To musíte vidět!

Mgr. Jana Höger
17. 9. 2019
+ Přidat na Seznam.cz
1 minuta
Koncpet SkyRetreat, Lufthansa

Touha získat si zákazníky na svou stranu je hnací silou nového trendu: Kabina letadla jako jachta! A proč vlastně ne? Největší německá letecká společnost Lufthansa provozující svou činnost ve více než 200 destinacích v Evropě, Asii, Africe a Americe, tentokrát přichází s exkluzivní novinou zvanou SkyRetreat. Lépe řečeno kabinou pro cestující, ve které se cítíte jako v samotné jachtě. A že půjde o opravdový luxus, to si teda pište!

Vizuál, jak bude vypadat interiér
Letadlo Airbus A220
SkyRetreat panel s 4K televizorem

Prostorný interiér, který může soupeřit s luxusní jachtou i pětihvězdičkovým hotelem.

Koncept SkyRetreat vás vystřelí do designového nebe. Řídí se principy naturalistického pojetí, tak jak jsme na to zvyklí ze světa jachet. Nechybí teplejší tón barev, kování, dřevěné obložení, dřevěný nábytek, kožené sedačky. Zkuste ve své mysli zahodit klasickou představu interiéru letadla. Zde je prostor zaplněn příjemnými bílými pohovkami do tvaru L, doplněn o mramorové doplňky, ale i z části dřevěnou podlahou. Luxusnímu designu kabiny přidávají na okázalosti prvky, jako jsou koberce, stolní lampy a zeď zobrazující zalesněnou krajinu.

V kabině bude také, kromě jiného, 4K televizor s displejem, který se bude před vašimi zraky rolovat ze speciální lišty, dále také řada prvků s dotykovým ovládáním. Ředitel elitní designové letecké společnosti Lufthansa Technik, Wieland Timm dodává, že svým zákazníkům poskytne zcela nový smysl pro prostor a jedinečný cestovní zážitek. Není pochyb o tom, že hosté se budou cítit zcela uvolněně a relaxovaně.

Koncept VIP kabiny SkyRetreat bude představen na Monaco Yacht Show. Máme se na co těšit!

Je dobré říci, že k prvnímu představení tohoto konceptu došlo v Ženevě na Evropské konferenci a veletrhu obchodního letectví v Evropě zkráceně EBACE. Pokusným objektem pro vytvoření specifického designového interiéru se stal Airbus A 220. Nyní se budete moci těšit na celý koncept, jenž bude představený v září 25. až 28. na fenomenálním festivalu jachet v Monaku.

Luxusní vila 5+kk na pronájem, Praha západ
Luxusní vila 5+kk na pronájem, Praha západ, Okolí Prahy
Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze
V laboratoři, ze zvířecích buněk, ale zatím za majlant

Vegetariáni zbystřete: Vědci vyrábí „maso“ pro vás

Karolína Lišková
16. 9. 2019
+ Přidat na Seznam.cz
2 minuty
Je libo nugetky za tisíce korun?

Být vegetariánem, popřípadě veganem, je dnes hodně IN. Někdo tvrdí, že mu maso nechutná, někdo miluje zvířátka a nechce je zabíjet a někdo prostě ví, že hospodářství ničí naši planetu a nechce to podporovat. Každopádně planeta je hladová, přelidněná a zničená, takže vědci si lámou mozky a mikroskopy s tím, jak situaci zachránit. A už na to přišli. Vzali zvíře, a aniž by mu ublížili, odebrali mu jeho buňky a pod mikroskopem vytvořili hmotu, kterou nazývají maso!

Jak to ale uvařit?
V laboratořích se dnes vyrábí kvalitní protein.
Tady buňky dozrávají v maso.

Zní to jako sci-fi? Ale není. Skutečně existuje už desítka firem, která se touto tématikou dlouhodobě zabývá. Na festivalu Future Port Prague se představilo několik z nich a jedna dala dokonce do oběhu ochutnat novinářům „kuřecí“ nugetky, které navíc na místě usmažil havajský šéfkuchař.

Jídlo za všechny prachy

Člověk by horkotěžko věřil, že to nejsou nugety od mekáče. Nicméně chuť nás přešla nejen ve chvíli, kdy jsme to ochutnali, protože nebýt dochucovadel, tak to prostě chutná jako mdlé kuřecí udělané v oleji, ale hlavně také, když řekli prozatímní cenu. 100 dolarů za ten maličkatý kousíček! Sto dolarů!

Otevřít v galerii (3)
Havajčan smažil nugetky na festivalu Future Port Prague.
Havajčan smažil nugetky na festivalu Future Port Prague. Zdroj: LP-life.cz
Luxusní vila 5+kk na pronájem, Praha západ
Luxusní vila 5+kk na pronájem, Praha západ, Okolí Prahy

„Firmy, které tady máme odhadují zhruba dva tři roky, než se ekonomika výroby dostane na takovou úroveň, aby byly schopny dávat výrobky na trh za ceny normálních masných výrobků, jak jsme dnes zvyklí,“

vysvětlil horentní sumu pořadatel festivalu Future Port Prague Martin Holečko.

Titěrná práce v laborce

Navíc práce v laboratoři je skutečně náročná. Vědci musí odebrané buňky přizpůsobovat laboratornímu prostředí, množit je a doslova přemlouvat, aby se z nich stalo poživatelné maso. Každopádně výsledky jsou na světě, a dokonce se pracuje na odrůdách, za které spotřebitel normálně platí strašně moc peněz. Jako je japonské hovězí Wagyu, které patří k nejdražšímu hovězímu na světě. Jakmile v laboratoři toto masíčko dozraje, a bude se vyrábět ve velkém, bude stát pár korun a japonská rodinná firma zapláče nad výdělkem.

Otevřít v galerii (3)
Z buňky krávy vznikne hovězí steak.
Z buňky krávy vznikne hovězí steak. Zdroj: Future Port Prague

Už žádná smrt zvířatům

Každý den je na světě poraženo 160 milionů zvířat ke konzumaci. Přibližně 70 miliard hospodářských zvířat je každý rok chováno pro potraviny. Počet prasat chovaných na maso je ve Spojených státecH 110 milionů, v Evropě 300 milionů a v Číně 680 milionů. Navíc je globální produkce masa zodpovědná za více emisí skleníkových plynů než všechny vlaky, auta a letadla na světě dohromady.

„Jakmile se maso pěstované z kmenových buněk stane běžně dostupné, obrátí to úplně naruby masný průmysl. Pro současný způsob jeho produkce už nebude žádný důvod. A to nejen z hlediska etiky kvůli zabíjení zvířat, ale i čistě ekonomicky a ekologicky - na uměle vypěstované maso nepotřebujete žádná antibiotika, ušetříte polovinu energie, 5x méně vody, 100x méně půdy, a ještě vyprodukujete 10x méně skleníkových plynů,“

říká Martin Holečko.

Otevřít v galerii (3)
Vypadá to jako pravé jídlo, co?
Vypadá to jako pravé jídlo, co?Zdroj: Future Port Prague

Tak to se máme na co těšit, jsme zvědaví, jak to světová populace pobere a hlavně, jestli jí to bude chutnat. Protože chodit na luxusní večeři do restaurace, kde vám naservírují hmotu z laboratoře... no uvidíme.

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze