Top hledané
Výsledky (0)
Jaguar "F" je velmi odlišným typem auta. Od svých předchůdců se liší především svým futuristickým luxusním designem. Prezentujeme vám jedinečný koncept auta a představu, jak by měla vypadat osobní doprava v roce 2040.

Jaké je představa luxusního auta v roce 2040? Zde je. Jaguar Future type

Mgr. Jana Höger
28. března 2018
+ Přidat na Seznam.cz
1 minuta
Jaguar future type, koncept

Ještě větší komfort pro řidiče se rovná ještě větší luxus

Nový koncept formuje elegantní speciální inteligentní volant Sayer. Zkuste se zasnít. Při ještě větší představivosti by měla umělá inteligence koordinovat každodenní dopravní potřeby a měla by se při zvuku vašeho hlasu umět postarat o mnoho dalších každodenních úkolů. Například večer sdělíte, kam příští den pojedete. Ráno vás tenhle „chytrý společník“ vzbudí a objedná autonomní elektromobil Jaguár. Když přijede před váš dům, stačí nasadit volant Sayer a … už se jede. Je to hudba budoucnosti společnosti Jaguar!

Volant si rovnou můžeme odnést domů

Volant by se dal pojmout jako jakýsi digitální automobilový klíč nebo členská karta. Pokud vlastníte soukromé auto, při vstupu do auta se aktivuje volant, připojí se do palubního systému a umožní vám, pokud se tak rozhodnete, převzít odpovědnost za jízdu. V případě že jste členem služby Jaguar pro sdílení vozidel na vyžádání, Sayer by sloužil jako vaše ověření a dal by vám přístup k vlastní jízdě.

Jaguar také například uvádí, že Sayer se svým zabudovaným systémem bude například vědět, co je v chladničce, bude znát informace, které by mohl využít k automatickému objednávání potravin a zařídit dodávku s využitím vozového parku. Není to už příliš děsivé?

Prodej luxusního mezonetu 3+kk se střešní
Prodej luxusního mezonetu 3+kk se střešní, Praha 5

"S typem Future-Type jsme zkoumali, jak můžeme udržet toto emocionální spojení v budoucím světě, kde se lidé mohou rozhodnout, že nebudou vlastnit vůz," říká Ian Callum, ředitel designu Jaguar a dodává: 

"Jaguar bude prakticky autonomním vozidlem na vyžádání."

Luxusní řešení interiéru souvisí s jeho autonomním systémem řízení, kdy mohou cestující sedět proti sobě a budou mít možnost si nerušeně povídat, zatímco vůz sám jede do vybraného cílového místa.

Co říkáte na tento luxusně vyhlížející vůz? Potřeba vlastního vozu již možná bude zbytečná! Myslíte si, že si vozy budeme pouze objednávat k určité službě?

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze
Jaguar
Abbey Road Whitley, Coventry CV3 4LF Great Britain
+ 44 (0) 203 601 1544