Top hledané
Výsledky (0)
Luxusní prostředí a vynikající jídlo je vždy příslibem nádherně stráveného dne. Proto mé kroky v neděli 2. září zamířily do zahrad Trojského zámku na Foodparade. Nestihli jste? Přinášíme důvody, proč příště dorazit!

7 důvodů, proč příště nevynechat Foodparade u Trojského zámku!

Eva Ledecká
07. září 2018
+ Přidat na Seznam.cz
3 minuty

Máme rádi festivaly jídla, protože se jedná o skvělou příležitost ochutnat více různých dobrot na jednom místě. A v zahradě Trojského zámku je to navíc okořeněno krásným prostředím. Od romantické fontány stojící uprostřed parku vedly 4 cesty lemované bílými stánky, ze kterých se to linulo známými i exotickými vůněmi. Než vám prozradím, co zajímavého jsem ochutnala, přináším vám 7 důvodů, proč byste měli příště dorazit i vy!

1. Představení kvalitní gastronomie v Praze

Na Foodparade můžete navštívit stánky restaurací a bister, které vytváří opravdu vynikající a především kvalitní pokrmy zajímavých a neotřelých chutí. Nejedná se o žádné „noname stánky“, takže přesně víte, z jakého podniku jsou. A nikdo si nechce dělat špatnou reklamu, že? Takže to tu mají fakt dobré!

2. Žádné davy, žádné ploty, ale luxusní zámecká zahrada

Zatímco se jiné food festivaly konají na nejrůznějších místech většinou v centru měst nebo v menším uzavřeném prostoru, tady je prostoru více než dost. A ne ledajakého. Je to tu kouzelné, ba přímo pohádkové! O to víc, když u toho můžete luxusně debužírovat!

Prodej pozemku 1200 m2, Praha
Prodej pozemku 1200 m2, Praha, Praha 5

3. Rychlé placení, žádná hotovost, koruny ani fronty

Od romantické stránky překročme k té praktické. Na Foodparade se neplatilo penězi ani kartou. U vstupu se nabije čip na částku, kterou zde toužíte projíst (a propít), a potom si už jen vybíráte, kupujete a přikládáte čip na čtečku prodavačů. Zaplaceno je během sekundy, netvoří se fronty, nemusíte pořád vytahovat peněženku, prodávající nemusí řešit nedostatek drobných. Tohle je velmi elegantní řešení, nemyslíte? A dokonce ani částky, za které nakupujete, nejsou uvedené v penězích. Ty se vám automaticky mění v tzv. chefy, kterými se tady platí.

4. Spousta místa a možnost udělat piknik

Dostatek místa už byl zmíněn, teď mám ale na mysli opravdovou plochu a její využití. Uprostřed cestiček byly malé stolky ke konzumaci „nastojáka“, po stranách na trávě však stálo spoustu dřevěných stolů, v parku pod stromy byly k dispozici lehátka a dokonce vám i půjčili deku, na které jste si mohli užívat piknik!

5. Velká pestrost nabízených jídel

Food festivaly jsou často zaměřené na jeden typ stravování – ať je to specifická kuchyně jednoho státu (festival vietnamského, mexického nebo francouzského jídla), nebo zaměření na jeden druh pokrmů (vegetariánské, polévky, burgery atd). Tady si vybere každý. Najdete zde nevegetariánské i masové pokrmy, teplé, studené a z různých koutů světa – Asie, Indie, Francie, Slovenska, atd.

6. Nemusíte řešit co s nádobím

Zaprvé: nejede se tu v plastu, všude jíte z porcelánových talířů a pijete ze skla! Zadruhé: nádobí není majetkem „stánkařů“, můžete si s ním odejít, kam chcete a nechat ho klidně o 100 metrů dál u úplně jiného stánku. Prostě "no stress"!

7. Odejdete s tipy na skvělé podniky

Přestože je Praha plná luxusních bister a restaurací, mnohdy se o nich ani nedozvíte. Na Foodparade tak získáte přehled o zajímavých místech, kde dobře vaří a mohou se stát skvělým tipem, kam vzít svého partnera, partnerku, přátele nebo rodinu na jídlo. 

A teď to nejlepší: Na čem jsem si pochutnala?

Moje oblíbená kuchyně je asijská. Čínské knedlíčky plněné masem a tradiční jarní závitek se proto staly prvním doprovodem k bílému vínu z vinařství B\V. Mám slabost pro Hibernal. Mimochodem, mají ho vynikající.

Velmi mile mě překvapil cheesburger bez masa, prostě jenom s cheesem. Ale opravdu luxusním cheesem! Rougette je speciální sýr k rozpékání, jemně vyzrálý. Dá se připravit jednoduše i v troubě. Na stánku ho servírovali v čerstvé bulce a s neotřelou oblohou včetně brusinek, řepy a lahodného dipu. V Praze i jiných městech si na něm můžete pochutnávat v rámci různých gastro festivalů.

Miluji indická jídla, takže dalším chodem se stalo klasické chicken tikka masala s rýží. A protože mi stále zbývalo několik chefů, zakončila jsem svou gastronomickou tour opět v Asii. Na vietnamském stánku kavárny Anthill mi nabídli opravdu lahodné vietnamské lívanečky s krevetami a masem a jako zákusek matcha palačinky se sladkým krémem, nad kterým jsem se tam rozplývala nejen já...

Ještě pořád váháte, zda příště na Foodparade zajet? Já rozhodně ne a za rok mě tam uvidí zas!

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze
Chef Parade
Jeronýmova 325/7 130 00 Praha Česká republika
+420 730 155 087