Top hledané
Výsledky (0)
Ranní ptáče dál doskáče

Ranní ptáče: Poslední volební lístky dorazí voličům, průzkumů se nedočkají. Policisté v Praze chytali kočkovitou šelmu.

Barbora Večeřová
20. září 2022
+ Přidat na Seznam.cz
2 minuty
Volební lístky by nejpozději dnes měly dorazit do schránek všech voličů

Pondělní služba strážníků Prahy 4 asi byla všechno, jen ne nudná. Měli totiž za úkol odchytit kočkovitou šelmu, která utekla soukromému majiteli. Naštěstí byli úspěšní a nikomu se nic nestalo. Blíží se volby do zastupitelstev. Pokud taky patříte k těm, kteří si počkají na výsledky průzkumů a rozhodnete se podle nich, máte letos smůlu. Ode dneška až do uzavření volebních místností se totiž žádné zveřejňovat nebudou. Více se dozvíte v úterním ranním ptáčeti!

Voliči by už měli mít lístky 

Nejpozději dnes by měli poslední voliči dostat své volební lístky se jmény kandidátů do zastupitelstev. Třetina Česka navíc dostane navíc také lístky s kandidáty na senátory. Pokud někdo čeká na rozhodování se podle volebních průzkumů, čeká marně. Ode dneška až do sobotního uzavření volebních místností je totiž zakázáno zveřejňovat výsledky jakýchkoliv volebních průzkumů. Tento zákaz by měl zabránit ovlivňování voličů a jejich názorů na poslední chvíli. 

Prahou pobíhalo kotě servala stepního 

Policisté na Praze 4 měli včera zajímavou službu. Odchytávali totiž kotě servala stepního, které uteklo soukromému majiteli. Kočkovitou šelmu se podařilo zachytit na pozemku místní střední a mateřské školy pomocí sítě. 

Luxusní byt s terasou na pronájem na Malé
Luxusní byt s terasou na pronájem na Malé, Praha 1
Otevřít v galerii (2)
Kotě servala stepního bylo odchyceno v areálu mateřské školy
Kotě servala stepního bylo odchyceno v areálu mateřské školyZdroj: Petr Janeček / MAFRA / Profimedia

Škoda navyšuje výrobu baterií pro elektromobily 

Přibližně za měsíc by měla Škoda ve svém hlavním závodě dosáhnout plné denní kapacity výrobní linky baterií pro elektromobily s platformou MEB. Za den by tak mělo vzniknout zhruba tisíc baterií pro vozidla z koncernu Volkswagen. S rozšířením nebo úpravami výrobní linky pro plug-in hybridy se naopak nepočítá, tyto baterie pro nově připravované modely Škoda, Audi a Volkswagen budou vznikat v jiném koncernu. 

Otevřít v galerii (2)
Škoda navyšuje výrobu motorů pro elektroauta, s hybridy se zatím nepočítá
Škoda navyšuje výrobu motorů pro elektroauta, s hybridy se zatím nepočítá Zdroj: Jan Handrejch / Právo / Profimedia

Ministerstvo zdravotnictví navrhuje snížit teplotu ve školách 

Minimální teplota v budovách škol by se měla snížit. Podle novely zákona by na chodbách a v tělocvičnách mělo být 17 stupňů místo současných 18. V učebnách by se teplota měla držet na 20 stupních. Důvodem je energetická krize. Podle ministerstva zdravotnictví by snižování teplot a nastavování teplotních limitů nemělo ohrožovat zdraví žáků. 

 

Zemětřesení v Mexiku 

Silné zemětřesení včera otřáslo Mexikem. První otřesy udeřily přibližně hodinu po poledni, síla zemětřesení byla stanovena na 7,6 stupně. Jeho hypocentrum leželo v hloubce 15 kilometrů, což nebylo úplně hluboko, i přesto ho však pocítily miliony obyvatel včetně těch žijících v mexické metropoli. Zemětřesení má na svědomí minimálně jednu oběť a několik poničených budov. 

 

Zdroje: ČTK, novinky.cz 

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze