Top hledané
Výsledky (0)
Začal 57. ročník festivalu v Karlových Varech, na akci se po červeném koberci projde Robin Wright, Russell Crowe i Evan McGregor.

Bartoška i Crowe už ve Varech. Co návštěvníky letos čeká a nemine na filmovém festivalu

Barbora Štöklová
30. června 2023
+ Přidat na Seznam.cz
3 minuty
Russell Crowe dorazil s rodinou ve středu

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je prestižní událost, která přitahuje každoročně osobnosti filmového světa z Česka i ze zahraničí. Nejvíce zvědavosti lidé projevují ke zahraničním hostům a hollywoodským hvězdám. Během více než padesáti let existence festivalu Karlovy Vary se zde objevilo mnoho významných hostů. Kdo byli nejslavnější hosté, kdo se projde po červeném koberci letos a na jaké filmy se můžeme těšit?

Herec rozdával úsměvy a zdravil fanoušky

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech už v minulosti oznámil, že Russell Crowe, novozélandský herec, bude jednou z hlavních hvězd 57. ročníku festivalu. Dalšími slavnými jmény, která se letos zúčastní, jsou Ewan McGregor, švédská herečka Alicia Vikanderová a americká herečka a režisérka Robin Wright. Laureátkou festivalu se stane česká herečka Daniela Kolářová. V minulých ročnících festivalu Karlovy Vary hostilo stovky slavných osobností. Mezi nejslavnějšími hosty byli Leonardo DiCaprio, Morgan Freeman, Scarlett Johanssonová, Michael Douglas, Robert Redford, Helen Mirrenová, Johnny Depp, Julianne Mooreová, Robert Pattinson, Uma Thurmanová, Richard Gere, Mel Gibson, Jean Reno, John Travolta, Willem Dafoe, Jude Law, Renée Zellwegerová, Judi Denchová, Robert De Niro, Sharon Stoneová a mnoho dalších. 

Jako první dorazil herec Russell Crowe

Russell Crowe, herec a hudebník, dorazil do Karlových Varů ve středu odpoledne. Na karlovarském letišti přistál kolem 15:40 a poté odjel do hotelu Pupp, kde se ubytoval.

Prodej pozemku 1200 m2, Praha
Prodej pozemku 1200 m2, Praha, Praha 5
Otevřít v galerii (2)
KVIFF
KVIFFZdroj: Profimedia

„Můj bože, Vary jsou nádherné,”

uvedl posléze na svém twitterovém účtě.

Herec měl tak možnost si vychutnat české pivo a v doprovodu své rodiny vyrazil na večeři na karlovarské promenádě. Fanoušky festivalu dále láká na svůj koncert, který dnes bude součástí zahajovacího ceremoniálu. To, že si Crowe Vary zamiloval bylo patrné i z jeho dalšího vyjádření na sociálních sítí.

„Zvedněte zadky, sedněte na bus, na vlak, letadla nebo vezměte auto. Vary jsou historicky důležité a krásné lázeňské město, mezi jehož návštěvníky patřili Beethoven, Chopin i Mozart,“

napsal doslova.

Jaké filmy si letos nenechat ujít?

Zahajovací film letošního 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary bude “Královnin gambit”, ve kterém se představí švédská herečka Alicia Vikanderová, držitelka Oscara. Mezi hosty festivalu se také objeví skotský herec Ewan McGregor, který představí svůj nový film “Druhá šance”. Jako součást ocenění Daniely Kolářové, festival uvede kultovní komedii “Kulový blesk”. Russell Crowe, držitel Oscara, obdrží Křišťálový glóbus za svůj mimořádný umělecký přínos světové kinematografii. K oslavě tohoto ocenění bude promítnut historický dobrodružný snímek Petera Weira s názvem “Master a Commander: Odvrácená strana světa.Na počest americké herečky Robin Wrightové, která obdrží Cenu prezidenta na závěrečném ceremoniálu, bude promítnut její oblíbený film “Princezna nevěsta”. Festival následně zakončí film “Šampióni”, což je remake úspěšné španělské komedie z roku 2018. V hlavní roli se představí herec Woody Harrelson. V rámci Hlavní soutěže, která představí 11 filmů, se objeví i dva čeští zástupci. Soutěž Proxima pak nabídne o jeden film více, celkem 12. Vedle těchto dvou soutěžních sekcí nebudou chybět ani nesoutěžní sekce, které divákům představí další desítky filmů. Například jako pocta režisérovi Jasuzo Masumurovi festival uvede 11 jeho snímků. Diváci se mohou těšit také na kolekci 9 íránských filmů a v sekci Zvláštní uvedení se představí očekávaný tuzemský sci-fi film Bod obnovy.

Jiří Bartoška i přes všechny spekulace dorazil

Jiří Bartoška, herec a prezident Mezinárodního filmového festivalu kvůli nedávné hospitalizaci, vyvolal obavy o jeho zdraví a zda se festivalu vůbec zúčastní. Ve čtvrtek ale do Varů dorazil a vypadal skvěle. 

Doprovodné programy 

Na zahájení návštěvníky čeká koncert legendární britské skupiny MORCHEEBA. Proběhne v rámci slavnostního zahájení MFF Karlovy Vary na pódiu před hotelem Thermal. Od druhé poloviny 90. let a v následujících letech patřila Morcheeba k uskupením, která spoluurčovala dění na světové hudební scéně. Poté vystoupí i  Russell Crowe a Indoor Garden Party. Hudební kariéru rozvíjí Crowe od 80. let, kdy nahrál první sólový singl „I Just Wanna Be Like Marlon Brando“. Nebude chybět ani každoroční ohňostroj.

V rámci KVIFF nebudou chybět ani doprovodné programy od partnerů festivalu. Zdarma bude například lekce jógy, lidé si mohou vyzkoušet, jak příjemné může být čekání na autobusy nebo tramvaje v moderním zastávkovém přístřešku, budou si moci prohlédnou nové automobily či ochutnat oficiální drink letošního festivalu.

Během festivalu proběhne i mnoho rozhovorů, které si lze poslechnout přímo na promenádě. Program je opravdu nabitý a každý rok povýšený na ještě vyšší úroveň. Třešničkou na dortu je pro všechny návštěvníky i to, že mohou potkat české herce a herečky v ulicích Karlových Varů.

Otevřít v galerii (2)
Jiří Bartoška přes všechny spekulace do Varů dorazil
Jiří Bartoška přes všechny spekulace do Varů dorazilZdroj: Profimedia
ZDROJ: Seznamzprávy.cz. KVIFF.com, Idnes.cz, ČT24, Eurozprávy.cz
Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze