Top hledané
Výsledky (0)
V nedávné době se na trhu objevila luxusní kniha s podtitulem Instituce moderního designu, která rozhodně stojí za pozornost. Unikátně mapuje design v českých zemích od roku 1900 po rok 2000.

Unikátní kniha: Design v českých zemích 1900−2000

Eva Ledecká
22. ledna 2017
+ Přidat na Seznam.cz
1 minuta

V jednotlivých kapitolách se tak čtenáři mohou dozvědět zajímavosti o vývoji designu v oblastech, jako jsou interiéry, móda, luxusní šperky nebo průmyslový a grafický design.

Jedinečnou novou publikaci, Design v českých zemích 1900-2000, vydalo Nakladatelství Academia v koedici s Uměleckoprůmyslovým museem v Praze. V knize najdete 20 kapitol a cca 950 doprovodných fotografií předmětů z více než 100 českých i zahraničních sbírek a archivů.

Luxusní čtení pro každého

Jedná se o jedinečnou knihu, která nabízí ucelenou podívanou na století designu v našich zemích. Publikace bude zajímavá především pro čtenáře, kteří pracují v designu nebo je design jejich koníčkem. Obohatí však každého, kdo se zajímá o naši nedávnou historii, neboť mimo jiné zobrazuje, jak se v průběhu 20. století měnil životní styl a životní prostor. Sleduje proměny v systému moderní výroby, reklamy nebo školství.

Byt na prodej Praha 5 - 110m
Byt na prodej Praha 5 - 110m, Praha 5

Přehled institucí z 20. století

Na konci této luxusně zpracované knihy čtenář najde medailony více než 300 institucí designu, které u nás ve 20. století působily. Je to například družstvo Artěl, unikátní kubistická produkce Pražských uměleckých dílen nebo činnost prvorepublikového Svazu československého díla.

Na luxusní knize se podílela početná skupina autorů a několik fotografů. Text publikace vznikl na základě institucionální podpory vědeckého výzkumu financovaného vládou ČR a Ministerstvem kultury ČR. Je výsledkem dlouholeté badatelské práce širokého kolektivu muzejních kurátorů, vysokoškolských pedagogů, studentů a doktorandů.

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze
Uměleckoprůmyslové museum v Praze
17. listopadu 2 110 00 Praha Česká republika
778 543 900