Za původce ginu je považován holandský lékárník „Dr. Sylvius“, vlastním jménem Franciscus de La Boie, působící jako profesor na univerzitě v Leidenu. Dr. Sylvius se snažil využít diuretických vlastností, pro které byly ideální známé plody jalovce. Na světě se tak objevil první gin, kterému se říkalo genever nebo taky jenever. Název byl odvozený od pojmenování pro jalovec, ale netrvalo dlouho a pojmenování gin se vžilo mezi širokou veřejnost.
Jedinečný destilát Berkeley Square London Dry Gin je vyráběn již 250 let. Na kvalitě se podepsalo nadšení, zkušenost a obrovské znalosti, jenž gin doslova vybrousilo do výjimečné kvality. Vyrábí se ručně v malých sériích z osmi vybraných bylinek včetně bazalky, levandule, lístků kafrové limetky a ručně sbírané šalvěje.
Prémiový německý gin Ferdinand´s Saar Dry Gin z oblasti Mosel má mimořádně složitou recepturu. Její tajemství tkví v množství použitých bylinek, přes 30 druhů, včetně tymiánu, trnky a šípku. Mistr destilatér gin při výrobě infuzuje vínem odrůdy Ryzlink Rýnský, což mu dává specificky jemnou chuť. Gin má elegantní květinové aroma s dotekem citrusových plodů. V ústech ožívá tón levandule, jalovce a růží s lahodnou chutí moselského ryzlinku.
Gin Mare je prémiový gin ze Španělska s typickou slaností. K jeho výrobě se používají byliny nacházející se ve středozemní oblasti. Po boku tradičních bylin jako jalovec, horká pomerančová kůra, sevillská pomerančová kůra, citrónová kůra, kardamon a koriandr, se používají ne zcela typické arbequinské olivy, bazalka, rozmarýn a tymián.