Hlavní stránka Nové články

Jak dnes zaujmout lidi, co rádi utratí peníze za dobré jídlo a kvalitní zážitek? Posaďte je do křesla a vyvezte jeřábem do padesáti metrů nad zem, odkud už neutečou. Přesně takhle funguje Dinner in the Sky neboli Večeře v Oblacích. Redakce LP-Life.cz si tam také odskočila na „malý“ čtyřchodový obídek.

Video

A musíme zatleskat. Protože to bylo dokonalé! Pokud zrovna nemáte závratě... Nicméně i na ostatních bylo vidět, že si to užívají.

Už když přicházíte do Riegerových sadů, uvítá vás milý číšník se sklenkou prosecca v ruce. Než dopijete, už se všichni hrnou k plošině, která pojme dvaadvacet strávníků. Každého zvlášť usadí odborně vycvičený pracovník do pohodlného a polohovatelného křesla a pevně přikurtuje pásy.

Luxusní restaurace na pronájem - Praha 1
Luxusní restaurace na pronájem - Praha 1, Praha 1

Scifi v podobě létajících talířů se nekonalo

Jakmile všichni sedí, plošina se pomalu zvedá díky jeřábníkovi sedícím v kabince. Ten prý podle provozovatelů nesnáší výšky. 

"Tam bych nikdy jíst nešel,"

smál se.

Výhled je dokonalý.
Výhled je dokonalý. • Zdroj: LP-life.cz

Uprostřed všech nedočkavých vyhladovělých lidí se nachází dva šéfkuchaři a jeden pracovník přes bezpečnost, který ale také servíruje a nalévá víno a vodu. Musím říct, že se mi nestalo, že by má sklenice byla jen na vteřinu prázdná. A dost mě překvapil způsob servírování. Myslela jsem si, že budou také přikurtovaní, že nám talíře budou posílat svistem po stole nebo že kolem dokola bude pohyblivá kolejnice, která pokrmy bude rozesílat dokola. Ale vůbec tomu tak není. Jsou tam všichni tři "na volno". Ono taky kam by padali, když kolem nich jsou stoly s lidmi. A plošina se pohybuje pomalu, nenaklání se. Dva kuchaři stojí u sebe, každý před sebou má ještě kousek pracovní plochy. Jeden prázdnou na talíře, kam nakládal jídlo a druhý měl před sebou vařič, kde jídlo dodělával na pánvích. Souhra obou mužů byla neskutečná. A to to dělali v oblacích poprvé. 

Michelinské menu

Po krátkém přivítání kuchaře se začne okamžitě jíst. Menu prý připravil mladý šéfkuchař, který má za sebou práci v prestižních tříhvězdičkových michelinských podnicích, z Portugalska Manuel Lino. Sekundoval mu šéfkuchař pražské restaurace Gallery 44 René Vokurka. Ten na rozdíl od nesmělého Portugalce hodně mluvil a bavil společnost. Například si střílel z mužů vegetariánů.

Jako první jsme dostali Dashi, slavný japonský vývar, který byl doplněn krevetou, pórkem a olivami. Následovala grilovaná mrkev s quinoou a dále hovězí entrecote s pečenými kaštany a morkem, a nakonec dezert v podobě zmrzliny s balsamicem a s pusinkou z červené řepy.

Menu je připraveno také ve vegetariánské verzi, kde krevetu nahrazuje feta sýr, zatímco místo steaku se podává grilovaný lilek.

Octová zmrzlina.
Octová zmrzlina. • Zdroj: LP-life.cz

Dechberoucí výhled

Z pražských Riegerových sadů je skutečně nádherný pohled na okolní Vinohrady, červené střechy starých domů, na Žižkovský vysílač a dohlédnete i na Petřínskou rozhlednu a Pražský hrad. Samozřejmě po pár dvojkách došlo i na typickou českou závist, protože z téhle výšky krásně vidíte, kdo má na Vinohradech bazén, luxusní terasu nebo zrovna rekonstruuje. Divili byste se, co se na "dvojce" děje. 

Jenom vám doporučujeme, dobře se oblečte. Nahoře je poněkud frišno, i když svítí sluníčko. Po hodině a půl můžete být pěkně promrzlí. A jestli jste zrovna přišli od kadeřníka... smůla! 

Jakmile vás plošina sveze zpět na zem, garantujeme vám, že se vám bude chtít strašně na toaletu. Pamatujte - nahoře se nevyčuráte. Musíte chvíli předtím, než vyjedete nahoru. Samozřejmě, kdyby bylo nejhůř, jsou organizátoři připraveni sjet hned dolů. Zatím se to prý stalo jen kvůli nepřízni počasí.

Na plošině se nají 22 lidí.
Na plošině se nají 22 lidí. • Zdroj: LP-life.cz
Luxury Prague Life

Sdílet / stát se fanouškem

Galerie (6)

View photo gallery

O autorovi

Redakční tým
DITS, s.r.o.
Mánesova 68
120 00 Praha 2
pavel@dinnerinthesky.cz
tel: +420 603 288 725