Top hledané
Výsledky (0)
Šaty, tanec, zpěv a gastronomické nebe

Kam na ples: Co zkusit ten Česko-Slovenský? Známe program, menu i ceny vstupenek!

Karolína Lišková
25. prosince 2019
+ Přidat na Seznam.cz
2 minuty

Událost, na které nesmíte chybět, je bezpochyby kromě otevírání Státní opery po rekonstrukci tradiční Česko-Slovenský ples, který se letos bude konat už po sedmé a díky tomu si vybudoval prestižní tradici, na níž chce být každý, kdo něco znamená. Přísný dresscode zaručí přehlídku nádherných rób a luxusních šperků. Krásu, která střídá nádheru, umocní i dokonalé prostory pražského Obecního domu.

Vrcholem plesové sezóny je bezpochyby tento ples.
Česko-Slovenský ples je událostí roku.
Řez z karamelové čokolády s jablky Granny Smith, karamelky / Tvarohovo-borůvkový dortík zdobený plátkovým zlatem, čerstvým ovocem a bílou čokoládou, borůvková omáčka

Češi a Slováci jsou odjakživa bratři. Byť se naše republiky rozdělily, pořád se máme tak nějak rádi a rádi oslavujeme naši společnou historii. Není proto divu, když si společně chceme zatančit. Tahle událost rozhodně patří k vrcholům plesové sezóny, navazuje na předchozí dlouholetou tradici Slovenských plesů v Praze, organizovaných přes 40 let. Punc exkluzivity dodává mimo jiné i fakt, že se každoročně koná pod záštitou prezidentů obou krajin, České i Slovenské republiky.

VIP návštěvníci

Stejně jako v minulých letech, mezi návštěvníky Česko-Slovenského plesu nebudou chybět nejvýznamnější osobnosti kulturního, politického, diplomatického, podnikatelského a společenského života obou zemí. V programu nadcházejícího ročníku proto bude speciální místo patřit připomínce 140. výročí narození generála Milana Rastislava Štefánika, který je dodnes považován za jednu z nejuznávanějších osobností společné československé, ale rovněž české a slovenské historie.

Luxusní byt na prodej na Praha 9 - 45m
Luxusní byt na prodej na Praha 9 - 45m, Praha 9

Nebudou chybět ani české celebrity. Například loni zazářila i česká miss Nikol Švantnerová, kterou zdobily diamanty v hodnotě 4,5 milionu korun. Ani letos nebude o známá jména nouze.

Otevřít v galerii (4)
Nikol Švantnerová loni zazářila drahými diamanty.
Nikol Švantnerová loni zazářila drahými diamanty.Zdroj: archiv Česko-Slovenský ples

Koncert

Na jednom pódiu se vystřídají jména jako Richard Müller, Eva Pilarová, Leona Machálková nebo Emma Drobná. O jejich hudební doprovod se již tradičně postará Rozhlasový Big Band Gustava Broma se smyčcových sekcí Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Milovníci folkloru si přijdou na své při vystoupení oblíbeného souboru Limbora. Fanoušci swingu se zase mohou těšit na vystoupení Jany Dekánkovej a FATS JAZZ BAND.

Otevřít v galerii (4)
Martin Chodúr.
Martin Chodúr. Zdroj: archiv Česko-Slovenský ples

Labutí jezero

Milovníci tance si vychutnají alfu a omegu klasického baletního repertoáru - kultovní mistrovské dílo z pera Piotra Iljiče Čajkovského, Mariuse Petipu a Lva Ivanova Labutí jezero a to hned ve dvou opravdu exkluzivních provedeních. První z nich a zároveň úvodní předtančení bude v režii Baletu Divadla J. K. Tyla v Plzni.

O druhé baletní vystoupení se postará baletní dvojice Olga Chelpanova a Konstantin Korotkov – první sólisté Baletu Slovenského národního divadla, kteří zatančí ikonický duet Bílé Adagio – vrchol druhého dějství Labutího jezera, původně psáno jako milostný duet z Čajkovského opery Undina. Vystoupení bude součástí speciálního programového bloku věnovanému poctě Slovenskému národnímu divadlu – významná slovenská kulturní instituce příští rok oslaví 100. výročí založení.

Otevřít v galerii (4)
Labutí jezero bude vrcholem večera.
Labutí jezero bude vrcholem večera. Zdroj: archiv Česko-Slovenský ples

Luxus na talíři

Událost tohoto charakteru se neobejde bez těch nejluxusnějších dobrot. Gastronomické orgie připravuje šéfkuchař Francouzské restaurace Art Nouveau Patrik Bečvář, člen Národního týmu kuchařů a cukrářů. Hosté si pochutnají na tříchodovém menu šesti lahodných pokrmů. Hlavnímu chodu vévodí grilovaný candát nebo krémové telecí ragú. Chybět nebudou ani předkrmy, dezerty, bufety, a to v každém patře.

Otevřít v galerii (4)
Už se vám sbíhají sliny?
Už se vám sbíhají sliny?Zdroj: archiv Česko-Slovenský ples

Sedmý ročník Česko-Slovenského plesu už 8. února 2020 v pražském Obecním domě. Vstupenky do Smetanovy síně stojí 13 800 korun. Nejlevnější pak koupíte na balkon v druhém patře za 5 800 korun.

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze
Česko-Slovenský ples
Obecní dům nám. Republiky 5 Praha Česká republika
+420 776 345 226