Top hledané
Výsledky (0)
Ranní ptáče dál doskáče. Ale větru někdy neutečeš

Ranní ptáče: Optimistická a pozitivní! Královna Alžběta II. má covid-19. Trump dnes spouští vlastní aplikaci! Místo listu oblékly kabelky Versace

Lenka Ciznerová
21. února 2022
+ Přidat na Seznam.cz
4 minuty
Modelka Gigi Hadid a její sestra Bella pro Versace

Přejeme vám krásné pondělí. S úsměvem jde všechno lépe. I když se nám sportovní úspěchy zatím nějak vyhýbají a Rusko stále nějak ne a ne trefit domů. Chová se zmateně a celá Evropa je díky tomu v pozoru. A aby toho nebylo málo, Trump všem vzkázal: Konečně mě zase uvidíte! No a u nás o víkendu pobíhali podivní lidé v maskách, tančili a zpívali. Taky jste se někde stavili a užili si to? Masopust je tu! Velikonoce za dveřmi. A vy se v klidu posaďte, je tu první Ranní ptáče tohoto týdne, tak ať vám nic neunikne.

Rusko a Bělorusko prodlužují vojenská cvičení

Rusko prodlouží vojenská cvičení v Bělorusku. Ta měla skončit v neděli. Oznámilo běloruské ministerstvo obrany. Jde o krok, podle kterého je ministr zahraničí Antony Blinken pochopitelně ještě více znepokojen hrozící ruskou invazí na Ukrajinu. Ministerstvo obrany uvedlo, že rozhodnutí bylo přijato kvůli vojenské aktivitě poblíž hranic Ruska a Běloruska a také kvůli situaci v oblasti Donbasu na východě Ukrajiny.

„Dokud se tanky skutečně nerozjedou a letadla nepoletí, využijeme každou příležitost a každou minutu, abychom zjistili, zda by diplomacie mohla ještě odradit prezidenta Vladimíra Putina od toho, aby pokračoval,“

řekl Blinken pro CNN.

 

Luxusní mezonet na pronájem - Praha 3 - 190
Luxusní mezonet na pronájem - Praha 3 - 190, Praha 3

Kryptoměnové trhy se zbarují do červena

Vidíme to všichni, tento víkend se kryptoměnový trh zbarvil do červena, neboť obavy z ruské invaze na Ukrajinu stále sílí. Bitcoin zaznamenal za posledních 24 hodin ztrátu více než 4 % a ostatní altcoiny, jako například Shiba Inu, se za stejnou dobu propadly o více než 10 %. Čím větší jsou obavy z ruské invaze do ukrajinského Donbasu, tím větší je na trhu kryptoměn výprodej. Situace je nepřehledná, USA a některé další státy tvrdí, že Rusko je připraveno udeřit a rozpoutat největší konflikt v Evropě od konce druhé světové války.

 

Optimistická a pozitivní! Královna Alžběta II. má covid-19

Otevřít v galerii (3)
Královna Alžběta II. v růžovém kostýmku
Královna Alžběta II. v růžovém kostýmkuZdroj: Profimedia

Britská královna Alžběta II. se nakazila covidem-19, uvedla agentura Reuters. Má příznaky jako při mírném nachlazení. Pětadevadesátiletá panovnice bude podle Buckinghamského paláce v příštím týdnu vykonávat „lehké povinnosti“ ve Windsorském paláci. Proti koronaviru je třikrát očkovaná.

 

Téměř čtvrtina Čechů nad 55 let vůbec nepoužívá internet

Téměř čtvrtina Čechů starších 55 let vůbec nepoužívá internet a dvě pětiny jej využívají jen příležitostně. Pravidelnými uživateli je 35 procent starších lidí. Vyplývá to z průzkumu antivirové firmy Avast. Pro 71 procent z nich je internet příliš složitý a dvě třetiny se obávají kyberhrozeb. Zhruba 85 procent těch, kteří síť nevyužívají, si myslí, že internet nepotřebuje.

„S používáním internetu bojuje zejména věková skupina nad 60 let, a to jak muži, tak ženy. Problém mívají už s výběrem správného zařízení a softwaru. Správné nastavení soukromí, zprovoznění zařízení a připojení k wi-fi jsou pak pro mnohé nepřekonatelné překážky, stejně jako pravidelná údržba,"

uvedla bezpečnostní ředitelka Avastu Jaya Baloo.

 

Místo listu oblékly kabelky Versace

Otevřít v galerii (3)
Modelka Gigi Hadid a její sestra Bella pro Versace
Modelka Gigi Hadid a její sestra Bella pro VersaceZdroj: Profimedia

Počátek světa? Adam a Eva? Spíše Gigi a Bella! Modelka Gigi Hadid a její sestra Bella se svlékly donaha a pózovaly s kabelkami v hodnotě 1500 liber, když se při pikantním focení pro značku Versace proměnily v Evu v rajské zahradě.

 

Trump dnes spouští vlastní aplikaci!

Otevřít v galerii (3)
Donald Trump
Donald Trump Zdroj: Profimedia

Mediální společnost exprezidenta USA Donalda Trumpa vypustí dnes do světa aplikaci, s níž bude možné se připojit na novou sociální síť nazvanou Truth Social. Podle agentury Reuters to vyplývá z informací na stránkách obchodu s aplikacemi App Store od firmy Apple. Aplikace Truth Social je podle dostupných ukázek velmi věrnou kopií Twitteru, kde měl exprezident před zrušením účtu téměř 89 milionů sledujících uživatelů. Spuštění by obnovilo Trumpovu přítomnost na sociálních sítích více než rok poté, co mu byl po útoku ze 6. ledna 2021 zakázán přístup na Twitter, Facebook, Alphabet i YouTube, s tím, že byl obviněn z vysílání zpráv podněcujících násilí.

 

Byt k pronámu Staré město 192m
Byt k pronámu Staré město 192m, Praha 1

Mezinárodní den mateřského jazyka

Je svátek, který připadá na dnešek. Zavedla ho UNESCO v roce 1999 jako připomínku toho, že na světě existuje něco mezi šesti a sedmi tisíci jazyky, z nichž více než polovina je ohrožena zánikem. Mateřský jazyk je důležitou součástí identity každého člověka a představuje kulturní dědictví lidstva, o jehož zachování je nutno pečovat. Každoročně se proto 21. února pořádá po celém světě množství kulturních a vzdělávacích akcí, které mají prohlubovat vztah k jazyku. OSN se připojilo v roce 2008 a přijalo rezoluci vyzývající vlády k péči o zachování menšinových jazyků. Datum bylo vybráno na návrh Bangladéše, kde je významným dnem na paměť události z 21. února 1952. Tehdy se v Dháce konala velká studentská demonstrace požadující, aby byla v Dominiu Pákistán zrovnoprávněna bengálština s urdštinou. Pákistánské ozbrojené síly tehdejší protesty brutálně potlačily a zabily desítky lidí.

 

Víkend v Česku patřil masopustním průvodům

V mnohých městech, vesničkách, obcích o tomto víkendu slavili již tradičně masopustní veselí. Masopust se každý rok neslaví ve stejný den, je svátkem pohyblivým, stejně jako Velikonoce. Koná se ve dnech předcházejících Popeleční středě, kterou začíná čtyřiceti denní půst před Velikonocemi. V průvodu by neměl chybět medvěd jako symbol blahobytu a hojnosti, muž v nůši, kterého jako by nese figura báby, ani ženich a nevěsta jako symboly rodinného štěstí. A samozřejmě spousta muziky, jídla i pití.

Kdo by nemiloval Malého prince. Tady jsou slova jeho autora, francouzského letce a spisovatele Antoina de Saint-Exupéryho:

„Láska je větší než příval slov. O lásce se nediskutuje. Láska je.“

Zdroje: profimedia.cz, novinky.cz, radimejak.cz, pagesix.com, kryptomagazin, CNN, Reuters

Líbil se vám článek?
Diskuze 0 Vstoupit do diskuze